Nieuws

Stand van zaken

Elk jaar produceert NVM Business de Stand van zaken van de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt. U kunt de laatste versies downloaden

Beleggen in Nederlands Vastgoed

Door de lage kapitaalmarktrente en de ruime beschikbaarheid van geld is in Nederland al enige tijd sprake van een grote vraag van nationale en internationale beleggers naar commercieel vastgoed en huurwoningen. Daarmee is de beleggingsmarkt de meest succesvolle en dynamische sector binnen de Nederlandse vastgoedmarkt.

Stand van zaken commercieel vastgoed 2017

De Nederlandse markt voor kantoren, bedrijfsruimten en winkels.

Vastgoed nieuws

‘Meer behoefte aan advies door een diverser financieringslandschap’
De vastgoedfinancieringsmarkt ontwikkelt zich snel. VJ sprak met Carlo van der Weg, algemeen directeur van Credion, en signaleerde de belangrijkste ontwikkelingen. Verliezen banken aandeel ten opzichte van alternatieve financiers? En waarom zijn er steeds meer intermediairs? 
Lees meer
WTC Amsterdam heeft dankzij tiende toren straks 160.000 m2 kantoorruimte
Het WTC Amsterdam wordt onder handen genomen. Het project bestaat uit een uitbreiding van 32.000 m2 en een volledige renovatie van 17.000 m2. De verhuur van de uitbreiding is reeds gestart en de eerste gesprekken over de mogelijkheden met potentiele huurders worden reeds gevoerd. 
Lees meer
Erik Gerrits en Thomas Wegbrands gestart bij D&B The Facility Group
D&B The Facility Group heeft haar Sales & Marketing team versterkt met Erik Gerrits en Thomas Wegbrands, want het bedrijf wil de komende jaren flink gaan groeien. Welke rol binnen de organisatie gaan zij vervullen?
Lees meer
Welke ontwikkelaar maakt iets moois van het EKP terrein in Den Bosch?
Vandaag start de aanbesteding voor het noordelijke plandeel van het voormalige ExpeditieKnoopPunt (EKP) van PostNL aan de Parallelweg in Den Bosch. 
Lees meer
Nieuwe stadsentree voor Amersfoort: twee woontorens in aanbouw
De bouw van de nieuwe woontorens De Rondine en Cadenza in het Amersfoortse Hogekwartier is van start gegaan. Op deze plek komen 184 nieuwe woningen. De torens markeren de nieuwe entree van Amersfoort vanaf de Hogeweg. 
Lees meer
'EDGE wil nieuw technologisch kantoor van 20.000 m2 in Eindhoven'
Ontwikkelaar EDGE Technologies, onderdeel van OVG, heeft vergaande plannen voor een extreem duurzaam en geavanceerd bedrijfsverzamelgebouw nabij het Centraal Station van Eindhoven. De investering zou rond de €100 miljoen liggen.
Lees meer
Forse groeiambities van MyOffice leiden tot enorme vestiging in Almere
MyOffice, het co-working concept van MyOffice Group, opent een vestiging van ruim 14.000 m2 in het Fashion Dôme aan de Veluwezoom 5 langs de A6 in Almere. In anderhalf jaar tijd groeide MyOffice van 0 naar 6 vestigingen, op 1 januari 2019 komt daar in Almere de zevende bij.
Lees meer
Plannen voor 500 tot 600 nieuwe woningen in hartje Eindhoven
In Hartje Eindhoven, het gebied tussen het Philips Stadion en Strijp-S, komen twee nieuwe woningbouwprojecten. De projecten leveren samen 500 tot 600 nieuwe woningen op, waarvan 65 tot 70% in het middeldure segment.
Lees meer
VJ presenteert ultieme beleggingsdatabase met ruim €30 miljard aan transacties
Voor het eerst presenteert Vastgoedjournaal een meerjarige Excel-lijst met ruim 1500 vastgoedbeleggingstransacties uit de periode 1 januari 2016 tot en met eind september 2018, dus 33 maanden die geheel doorzoekbaar is.
Lees meer
'De woningafwerking meefinancieren blijkt voor velen heel interessant'
Hurks en Van Wijnen ontwikkelen in Ridderkerk 59 huur- en 57 koopappartementen. Kopers kunnen gebruik maken van een service waarbij de woningen volledig afgewerkt worden in een stijl die de koper kiest. “We ervaren dat velen hier gebruik van maken, zodat ze zorgeloos kunnen verhuizen.''
Lees meer
‘Particuliere beleggers willen bijdragen aan oplossing woningmarkt’
Er kunnen veel meer en sneller woningen worden gebouwd dan nu gebeurt zegt Vastgoed Belang. "Maar dan moet de overheid wel de regie nemen op woningmarkt”, zegt Iris Michels-Spee, algemeen directeur van Vastgoed Belang.
Lees meer