Nieuws

Stand van zaken

Elk jaar produceert NVM Business de Stand van zaken van de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt. U kunt de laatste versies downloaden

Beleggen in Nederlands Vastgoed

Door de lage kapitaalmarktrente en de ruime beschikbaarheid van geld is in Nederland al enige tijd sprake van een grote vraag van nationale en internationale beleggers naar commercieel vastgoed en huurwoningen. Daarmee is de beleggingsmarkt de meest succesvolle en dynamische sector binnen de Nederlandse vastgoedmarkt.

Stand van zaken commercieel vastgoed 2017

De Nederlandse markt voor kantoren, bedrijfsruimten en winkels.

Vastgoed nieuws

Willem Slager uitgeroepen tot Vastgoedbeslisser 2018!
De Vastgoedbeslisser van 2018 is eindelijk bekend! Na een spannende laatste stemronde tijdens het Vastgoedbeslisserscongres gehouden in Hotel Okura in Amsterdam, heeft het publiek gekozen voor Willem Slager, partner bij DHG. Lees verder voor de rest van de top 10.
Lees meer
Provincie Utrecht zet streep door drie miljoen m2 aan bouwplannen voor kantoren
Om structurele en toekomstige leegstand tegen te gaan van kantoren schrapt de provincie Utrecht circa 3 miljoen m2 aan bestemmingsplannen.
Lees meer
Synderella boort nieuwe doelgroep aan met tweede label
Door de overname van branchegenoot Office Time, is flexoffice aanbieder Synderella nagenoeg verdubbeld in omvang: van zeven naar dertien vestigingen. Die portefeuille wordt - als het aan de eigenaren ligt - snel verder uitgebreid. VJ sprak medeoprichter Bram van Donselaar over de strategie.
Lees meer
Proptech start-up Healthy Workers haalt €1,5 miljoen op van bouw- en vastgoedbedrijven
Healthy Workers heeft €1,5 miljoen groeigeld opgehaald bij strategische investeerders. De investeringsronde wordt geleid door Cairn Real Estate. Dura Vermeer, Impact vastgoed, Eddy Smit (CEO van MVGM) en VORM Ontwikkeling zijn erin ingestapt.
Lees meer
Nog nooit zoveel huurwoningen verkocht in Nederland: €8,5 miljard
Nog nooit was de belangstelling voor huurwoningen onder binnen- en buitenlandse beleggers zo groot. In 2018 zijn in totaal circa 46.000 huurwoningen verkocht ter waarde van €8,5 miljard, een groei van 63% ten opzichte van 2017. Dit blijkt uit recent onderzoek van Capital Value.
Lees meer
Union verhuurt laatste 3000 m2 in Aeroplaza aan ASML
Het 17.500 m2 grote kantoor Aeroplaza nabij de luchthaven Eindhoven en eigendom van Union Investment is nu geheel volverhuurd door de aanhuur van 3000 m2 door technologiebedrijf ASML.
Lees meer
Amerikaans datacenterexploitant koopt groot stuk grond van SADC bij Schiphol
CyrusOne Inc., een Amerikaanse datacenterexploitant, heeft 63.000 m2 grond gekocht van SADC voor de ontwikkeling van een nieuwe datacenter campus op PolanenPark. CyrusOne zal 33.445 m2 ontwikkelen met een geschatte capaciteit van 72 MW, verspreid over twee gebouwen. 
Lees meer
Nieuwbouwwijk in Schijndel voltooid door Janssen de Jong
Na bijna acht jaar is de voltooiing van de nieuwbouwwijk Hulzebraak III in Schijndel een feit. Er zijn in totaal 184 woningen gerealiseerd in een groene, ruim opgezette wijk. Recent zijn de laatste werkzaamheden rondom het woonrijp maken afgerond.
Lees meer
APF verkoopt kantoor aan Rivium Westlaan 72-86 aan particuliere belegger
Traction Netherlands Rivium Westlaan B.V. , een vennootschap van APF International, verkoopt het 6.655 m2 grote kantoor aan Rivium Westlaan 72-86 in Capelle aan den IJssel aan een particuliere belegger.
Lees meer
Rotterdam en Havensteder starten verkoopprocedure Zomerhofkwartier
Woningcorporatie Havensteder en gemeente Rotterdam zoeken een creatieve ontwikkelaar voor het Zomerhofkwartier (ZOHO). Op deze locatie kan een stevig nieuwbouwprogramma van circa 67.000 m2 bruto vloeroppervlak toegevoegd worden met daarin de functies wonen en stedelijke voorzieningen.
Lees meer
Belastingtransparantie: Vastned op kop, WDP en Eurocommercial hekkensluiters
Een interessante lijst publiceerde de Nederlandse Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) onlangs. In de ‘Tax Transparency Benchmark 2018’ zijn 76 Nederlandse beursfondsen beoordeeld op het gebied van belastingtransparantie. Hoe deed de vastgoed- en bouwsector het?
Lees meer