Nieuws

Stand van zaken

Elk jaar produceert NVM Business de Stand van zaken van de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt. U kunt de laatste versies downloaden

Vastgoed nieuws

Top 100 Netwerkers: Stem NU op de beste netwerker in het vastgoed
U kunt weer stemmen op de beste netwerker in de vastgoedsector. Wie van de 100 kandidaten in de Top 100 loopt voorop met een uitzonderlijk goed onderhouden netwerk?
Lees meer
Aannemers: let op met het nemen van ontwerpverantwoordelijkheid!
Een aannemer die tijdens of voorafgaand aan de uitvoering geconfronteerd wordt met fouten in of problemen met de uitvoerbaarheid van een ontwerp, neemt een risico door het ontwerp aan te passen. Vastgoedadvocaat Sander Hartog bespreekt dit aan de hand van praktijkvoorbeelden.
Lees meer
Wordt Haven-Stad het antwoord op de grote Amsterdamse woningvraag?
Amsterdam heeft te kampen met een nijpend woningtekort, dat ieder jaar alleen maar groter gaat worden. Hoe los je diat probleem op? Door een compleet nieuw stadsgebied te realiseren: Haven-Stad. Tijdens een bijeenkomst van Amsterdam Woont vertelt Lubbert Hakvoort, programmamanager van de gemeente Amsterdam over de plannen voor 70.000 woningen in dit gebied.
Lees meer
Prijzen koopwoningen landelijk nog nét onder niveau van piekjaar 2008
Bestaande koopwoningen waren in april 8,8% duurder dan in april 2017. De prijsstijging is iets groter dan in de voorgaande maand. Ten opzichte van de piek (augustus 2008) is het prijsniveau nog net iets lager.
Lees meer
Superbelegger Van Herk koopt steeds grotere plukken Wereldhave
De Rotterdamse superbelegger Aat van Herk is druk bezig zijn belang in vastgoedfonds Wereldhave te vergroten. Bij de laatste AFM melding verdubbelde hij zijn belang van 5,2% tot 10,9%.
Lees meer
Aannemer verkoopt ‘Pakhuismeesteren’ in Rotterdam aan BNP Paribas
Na een ingrijpende renovatie en transformatie deed eigenaar Van Agtmaal afstand van het uit 1941 daterende voormalig theepakhuis van de Nederlandse Oost-Indische Compagnie in Rotterdam. Er is geen prijs bekend gemaakt,
Lees meer
Transformatie voormalige kazerne naar rijkskantoor compleet + timelapse
De voormalige Knoopkazerne in Utrecht is herontwikkeld tot een gloednieuw rijkskantoor. Tevens is het verouderde complex uitgebreid met een vergadercentrum. Klik door voor een timelapse van de transformatie in drie minuten!
Lees meer
Bemiddeling voor conflict bewoners Wielewaal en corporatie Woonstad
Hans Bekkers van adviesbureau Nieuw Script en zelfstandig mediator Paulien Defoer zijn aangetrokken als gespreksleider voor de Wielewaal in Rotterdam. Bewoners van de naoorlogse wijk en woningcorporatie Woonstad zijn al jaren verwikkeld in een conflict over de toekomst van de wijk.
Lees meer
Vastgoedbedrijf a.s.r. kiest beste beheerder onder zes partijen
Voor het derde jaar op rij is MVGM Wonen Amersfoort door a.s.r. real estate uitgeroepen tot beste woningbeheerder. 
Lees meer
Makelaars zoeken naar mooiste woning in buitengebied
Buitenstate Makelaars, een samenwerkingsverband van 37 NVM-makelaarskantoren door heel Nederland, zoekt naar de mooiste landelijk gelegen, vrijstaande woning in het buitengebied.
Lees meer
Online tool laat zien waar er woningen bijkomen in Utrecht
Utrecht krijgt er tot 2040 44.000 woningen bij om de groei van de stad naar meer dan 433.000 inwoners dat jaar op te vangen. Maar waar komen die woningen precies? In een online tool geeft de gemeente duidelijkheid over de prognoses voor de komende jaren.
Lees meer