Eikesingel 64, DRACHTEN

Omschrijving

Het hotel met 54 kamers is gelegen in Drachten. De gemeente, waarvan Drachten het economische middelpunt is, telt 55.000 inwoners waarvan 45.000 woonachtig zijn in Drachten. De gemeente Smallingerland heeft zijn pijlen gezet op een vergroting van de toeristische sector in haar gemeente door bijvoorbeeld het creëren van een levendige binnenstad. Voorbeelden hiervan zijn de aanleg van de Drachtstervaart tot in het centrum van Drachten. Hierdoor is het centrum bereikbaar vanaf de Friese meren. Tevens is het winkelaanbod van Drachten fors uitgebreid door de realisatie van het Raadhuisplein. Ook zijn er in Drachten veel evenementen bijgekomen de afgelopen jaren die bezoekers trekken vanuit heel Friesland. Het meerdaagse festival "Simmerdeis" is hier een goed voorbeeld van. Behalve deze festivals beschikt Drachten ook over een Schouwburg "De Lawei" en een groot binnen zwembad "De Welle". Indien men graag wil fietsen, van rust houdt of een liefhebber is van het water, zeilen en/of Skutjesilen is Drachten een echte aanrader.

Omgeving
Drachten is zeer centraal gelegen. Sneek, Leeuwarden, Heerenveen en Groningen zijn op circa 30 minuten per auto bereikbaar.
Drachten ligt vlakbij het nationaal park "de Alde Feanen" bij Eernewoude. In dit gebied kunnen liefhebbers van het water, natuur en van fietsen hun hart ophalen. Drachten ligt tegen het dorp Beetsterzwaag aan. Dit dorp staat met name bekend door de van oudsher aanwezige adel en prachtige monumentale panden. Het dorp is gelegen in een bosrijke omgeving en biedt voor wandelaars veel mogelijkheden. Ook staat Beetsterzwaag bekend om zijn prachtige golfbaan (gelegen in het bos) "Lauwswolt".
Het hotel is geschikt voor horeca in de categorieën 1,2 & 4.* Het hotel is gunstig gelegen nabij de afrit A7 Groningen _ Heerenveen. Ook wegen zoals de N381 naar Leeuwarden zijn gemakkelijk te bereiken vanaf deze locatie. Tevens bevindt zich een bushalte aan beide zijden van de doorgaande weg, pal voor de deur van het object.

Op dit moment zijn 54 hotel kamers aanwezig over twee bouwlagen. Dit aantal is als volgt onder te verdelen;
43 hotel kamers van circa 14,3 m2
10 hotel kamer van circa 21,45 m2
1 hotel kamer van 43 m2
Tevens beschikt dit hotel nog over een ontbijtzaal / restaurant en achtergelegen terras.
Van oudsher zijn de kamers circa 14,3 m2, deze kamers zijn dan ook aan renovatie toe. De grotere kamers zijn ontstaan door van 3 hotelkamers 2 te maken. In overleg is het mogelijk bij verhuur van dit object dat enig onderhoud aan de kozijnen worden verricht. Verder wordt het object as is opgeleverd.

Het hotel is in 2008 gesplitst in 79 appartementsrechten. De splitsingstekeningen zijn als plattegrond toegevoegd.

Bestemming:
De voor ''Horeca - 4'' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
horecabedrijven categorieën 1, 2 en 4; restauratieve voorzieningen
* De gemeente hanteert 4 categorieën in het bestemmen van horeca. Categorie 1 betreft met name complementaire bedrijven in centrumgebieden en gericht op het verstrekken van eenvoudige waren overdag (bijvoorbeeld een snackbar, koffiebar of een lunchroom). Categorie 2 heeft vooral een hoge bezoekersfrequentie in de avond (bijvoorbeeld een restaurant of een grand café). Categorie 4-bedrijven zijn gericht op het verstrekken van logies (bijvoorbeeld een hotel of bed and breakfast).


Vraagprijs: € 995.000,-- k.k.


Bezichtiging en informatie:
Dijkstra Bedrijfsmakelaardij B.V.
Berglaan 14
9203 EG Drachten
0512-541400
Lid NVM- Business
Deelnemer Funda in Business
www.dijkstrabedrijfsmakelaardij.nl

Kenmerken

Objectnaam
Eikesingel 64
Bouwtype
bestaande bouw
Stad
DRACHTEN
Gebied
Drachten
Straatnaam
Eikesingel
Huisnummer
64
Postcode
9203PA
Koop prijs
€995.000,- kosten koper
Hoofdbestemming
horeca
Bouwjaar
1970
Horeca oppervlakte
1656 m2
Verkoop vloer oppervlakte
1559 m2
Horeca verdieping en verdieping 1
1

Locatie

Plattegrond

Download brochure