Moleneind NZ 14, DRACHTEN

Omschrijving

FORS IN PRIJS VERLAAGD!!!

Unieke kans aan de Drachtstervaart!

Altijd al gedroomd van een eigen restaurant met een terras direct aan het vaarwater gelegen? Of een markant en statig onderkomen voor uw kantoor? Dit is een kans welke niet vaak voorbij komt!

In het centrum van Drachten bieden wij in opdracht van de eigenaren dit historische object en tevens gemeentelijk monument te koop aan. Het object stamt uit 1901 en is één van de mooiste panden van Drachten. Van oudsher heeft het pand dienstgedaan als gemeentehuis van Smallingerland (tot 1972), en daarna als museum.

't Smelnehûs is uitgegroeid tot een herkenbare plek en heeft het een zodanige bekendheid gegenereerd welke strekt tot Drachten en omstreken.

Grand Café 't Smelnehûs is de afgelopen 27 jaar in handen geweest van een (h)echt familiebedrijf, waar gastvrijheid, kwaliteit en gezelligheid hoog in het vaandel hebben gestaan. Deze locatie is niet alleen uitermate geschikt geweest voor koffie, lunch en diner, ook menig bedrijfsfeesten, bruiloften, partijen, groepsdiners en BBQ arrangementen zijn hier zeer geliefd geweest.

Het op een herenhuis lijkende pand heeft een symmetrische, rijkelijk versierde voorgevel met statige ramen. De hoge plafonds met haar prachtige ornamenten, de glas in lood ramen op de verdieping en de bordestrap zijn door de jaren heen bewaard gebleven.

Huidige indeling:
Via de vestibule van deze tijd komt u binnen in het restaurant/grand cafégedeelte. Bij binnenkomst valt meteen de grote industriële bar op. Het restaurantgedeelte beschikt over ca. 162 m² met aan de achterzijde openslaande deuren naar de tuin. Door de hal aan de linkerzijde van de bar komt u bij de toiletgroepen uit. Dit gedeelte is later aangebouwd. Ook bevinden zich hier een berging, de toegang naar de grote opslagruimte en een toegang naar de tuin.

De keuken is gesitueerd aan de linkerzijde van het pand. De keuken beschikt over meerdere pantry's en koelcellen. Middels een trapopgang is de zolderruimte op de eerste verdieping te bereiken. Een C.V. ruimte en een extra bergruimte zijn hier tevens te vinden.

De eerste etage is via de prachtige trapopgang bereikbaar. Op deze verdieping bevinden zich de grote zaal, een vergaderzaal, een balkonkamer en een berging. Tevens bevindt zich hier de trapopgang naar de tweede etage.

De tweede etage is in gebruik geweest als opslag. De ruimte dient te worden gemoderniseerd indien gewenst.

In de kelder van het pand bevindt zich de aansluiting voor de biertap. De kelder is middels een trap aan de buitenzijde bereikbaar.

Het ruim opgezette terras aan de voorzijde van het pand biedt plek voor ca. 100 zitplaatsen. Een deel van het terras bevindt zich aan het water. Men kan hier ook aanleggen met de boot. Op steenworp afstand is er een passantenhaven aanwezig.

De achtertuin van ca. 170 m² is gelegen op het noorden en biedt redelijk veel privacy en veel mogelijkheden voor terrasuitbreiding.

Algemeen:
- 719 m² totale oppervlak;
- 330 m² begane grond
- 212 m² 1e verdieping
- 138 m² 2e etage
- 22 m² kelder
- 15 m² externe bergruimte
- ca. 170 m² tuin

Installaties:
- CV
- uitgebreide keukenapparatuur
- tapinstallatie

Ligging:
Op een mooie centrale locatie midden in het centrum van Drachten gelegen. Het open vaarwater met (aanleg)steiger ligt hier letterlijk voor de deur. In en om het centrum zijn diverse parkeergelegenheden te vinden. Uitvalswegen naar Heerenveen, Groningen en Leeuwarden zijn binnen enkele minuten te bereiken.

Het prachtige geheel leent zich uitstekend voor een Grand Café of Restaurant maar ook voor kantoor en/of bewoning op de verdieping. Kortom, maak van uw droom werkelijkheid!

Bestemming:
a. detailhandel en dienstverlening;
b. bedrijfsactiviteiten, die zijn genoemd in bijlage 1 (Staat van Bedrijfsactiviteiten) onder de categorieën 1 en 2, met uitzondering van geluidszoneringsplichtige inrichtingen, risicovolle inrichtingen en vuurwerkbedrijven;
c. horecabedrijven categorie 1;
d. horecabedrijven tot en met categorie 2;
e. kantoordoeleinden; met een maximum oppervlak van 2.500 m² per kantoor;
f. maatschappelijke voorzieningen;
g. ontspanning en vermaak;
h. wonen uitsluitend op de verdieping;

Vraagprijs € 995.000,- k.k.
Inventaris ter overname, prijs op aanvraag.

Bezichtiging en informatie:
Dijkstra Bedrijfsmakelaardij B.V.
Berglaan 14
9203 EG Drachten
0512-541400
Lid NVM- Business
Deelnemer Funda in Business

Kenmerken

Objectnaam
Moleneind NZ 14
Bouwtype
bestaande bouw
Stad
DRACHTEN
Gebied
Wijk 00 Drachten
Straatnaam
Moleneind NZ
Huisnummer
14
Postcode
9203ZP
Koop prijs
€995.000,- kosten koper
Hoofdbestemming
winkelruimte
Nevenbestemming
kantoorruimte
Bouwjaar
1901

Locatie

Plattegrond

Begane grond
1e Verdieping
2e Verdieping
Download brochure