Zuiderhogeweg 5, 5A, 7, DRACHTEN

Omschrijving

Wonen-werken of alleen wonen!

Moderne en onder architectuur gebouwde stadsvilla met kantoorruimten nabij het centrum van Drachten. Deze villa is thans in gebruik als woning/ontwerpstudio/kantoor, maar ook voor meerdere doeleinden geschikt, bijvoorbeeld een kangoeroewoning of een B&B. Een ideale plek voor degene die wonen en werken wil combineren onder één dak.

Het pand, oorspronkelijk gebouwd in 1997 is in 2002 uitgebouwd aan de zij- en achterkant van het geheel. Door de uitbouw aan de zij- en achterkant heeft de woning niet alleen veel meer woonoppervlak gekregen, maar is er tevens een speelse en vrij indeelbare ruimtebeleving gecreëerd tussen wonen en werken. De fraaie uitbouw beschikt over verhoogde stalen plafonds. Daarnaast biedt de uitbouw een zee van licht door de grote glazen gevels. De woning is geheel gebouwd in een grootformaat duurzame, harde en hoogwaardige Engelse charmotteklei-steen in twee kleuren. Deze steen kenmerkt zich door geen vochtopname waardoor deze blijvend mooi blijft.

De prachtig, onder architectuur aangelegde tuin is gelegen op het zuidoosten en biedt veel privacy. De tuin is voorzien van diverse zonnige terrassen waarvan één met overkapping, een gazon en een grote vijver met een zonneterras waar het zomers heerlijk vertoeven is.

Naast de fraaie tuin is er een luxe carport met plaats voor twee auto's, bestaande uit een RVS constructieframe en voorzien van verlichting/inbouwspots, twee royale garages waarvan één met een geïsoleerde roldeur en de tweede garage/berging met grote openslaande deur welke d.m.v. goede ventilatie geschikt is voor het stallen van bijvoorbeeld een boot of caravan.

Indeling begane grond:
Via de zij-entree komt u in de centrale hal/vide welke toegang geeft tot o.a. de woonkamer/kantoorruimtes, serre, grote leefkeuken voorzien van diverse luxe inbouwapparatuur, natuurstenen en hardglazen werkbladen, zithoek en eetkamer met toegang naar het overdekte terras en de tuin. De verwarmde bijkeuken biedt tevens doorgang naar de 1e garage. Op de begane grond zijn tevens twee toiletten en een extra pantry gerealiseerd. Aan de voorzijde van het pand is eveneens een (kantoor)entree gesitueerd. Alle ruimtes op de begane grond staan met elkaar in verbinding d.m.v. de centrale vide met trappartijen. De ruimtes zijn vrij eenvoudig in te delen door scheidingswanden te verwijderen of te plaatsen (slim-line constructie).

Indeling 1e verdieping:
Via de trappartij met vide komt u op de 1e etage met aan de voorzijde een ruime woonkamer/kantoor, een (ouder)slaapkamer met inloopkast, badkamer en suite voorzien van dubbele wastafels, ligbad en aparte douche en een apart 3e toilet, allen uitkomend op de omloop/bordes met vide.

Indeling 2e verdieping:
Twee grote slaapkamers aan de voorzijde welke tevens toegang bieden tot het balkon met fraai uitzicht, en twee slaapkamers (1 kleinere en 1 logeer/slaapkamer) aan de achterzijde. De kamers zijn allemaal voorzien van hoge plafonds. Tweede badkamer voorzien van wastafel en douche en een CV kast. Alle kamers komen hier ook weer uit op de omloop/bordes met vide.

Algemene informatie:
- Bouwjaar 1997 en 2002
- Perceel van 906 m²
- Fraai aangelegde en beschutte tuin met veel privacy en voorzien van elektra
- Parkeergelegenheid voor meerdere auto's op eigen terrein
- Twee garages
- Twee entrees
- Carport voor twee auto's
- Bergruimte
- Balkon
- Eigen huisnummers (3)
- Verwarming middels CV (2019)
- Schilderwerk geheel buitenom 2020 (Schilderwerken Drachten)
- Energielabel 'A'
- HR thermopane beglazing
- Geluidsisolerend glas aan de voorzijde met suskasten ventilatie
- 13 groepenkast met piekstroom/blikseminslagbeveiliging
- Kozijnen uitbouw bestaande uit Western Red Cedar
- Moderne trappartijen/vide
- Kabelgoten
- Twee glasvezel internetaansluitingen
- Beveiligingssysteem/buitencamera
- 401 m² woon/werkoppervlak
- Mogelijkheden om verder uit te breiden

Maatwerk interieuronderdelen en diverse voorzieningen ter overname, zie hiervoor de lijst van zaken.

Deze stadsvilla heeft een laag gas/energieverbruik (energielabel 'A'), de CV bestaat uit een gescheiden verwarmingssysteem t.b.v. meerdere kamers.

Al met al een unieke woning/kantoor op goede (zicht)locatie met bijzonder veel mogelijkheden!
De woning is in overleg spoedig te aanvaarden.

Ligging:
Vrij uitzicht met in de nabije toekomst zicht op een recreantenhaven in het plan 'Drachtstervaart', welke in open verbinding staat met de Friese meren en het centrum van Drachten.

Aan de Zuiderhogeweg gelegen, uitvalswegen richting A7 (Heerenveen-Groningen) en de N31 (Leeuwarden-Emmen) zijn op korte afstand te bereiken. Industrieterrein de Haven, de Drachtster vaart en het centrum liggen om de hoek.

Bestemming:
De voor 'Gemengd - 1' aangewezen gronden zijn bestemd voor
dienstverlening;
wonen;
kantoordoeleinden;

Vraagprijs € 935.000,-- k.k.

Bezichtiging en informatie:
Dijkstra Bedrijfsmakelaardij B.V.
Berglaan 14
9203 EG Drachten
0512-541400
Lid NVM- Business
Deelnemer Funda in Business
www.dijkstrabedrijfsmakelaardij.nl

Kenmerken

Objectnaam
Zuiderhogeweg 5, 5A, 7
Bouwtype
bestaande bouw
Stad
DRACHTEN
Gebied
Wijk 00 Drachten
Straatnaam
Zuiderhogeweg
Huisnummer
5
Postcode
9203ST
Koop prijs
€935.000,- kosten koper
Hoofdbestemming
kantoorruimte
Kantoorruimte aantal verdiepingen
3
Voorzieningen
Kabelgoten, Kamerindeling, Pantry, Te openen ramen, Toilet, Verwarming

Locatie

Plattegrond

Begane grond
1e Verdieping
2e Verdieping
Download brochure