Stationsweg 64, DRACHTEN

Omschrijving

Unieke kans!

Eén van de mooiste en karakteristieke panden van Drachten, de "van Haersma State", mogen wij te koop aanbieden. Het rijks monumentale pand doet momenteel dienst als kantoor, maar tevens bestaat de mogelijkheid om hier uiteindelijk te wonen, eventueel in combinatie met kantoor. Momenteel wordt het hoofdgebouw verhuurd aan 12 huurders, verdeeld over de begane grond, de verdieping en de zolder.

De State is gelegen in het publiekelijk te betreden van Haersmapark, op een ruim perceel van 1605 m². Het gebouw is zoveel mogelijk nog in originele staat bewaard gebleven. In de jaren '90 is het pand aan de linkerzijde uitgebreid met kantoorruimte.

Indeling begane grond:
Centrale entree, hal met trapopgang, 6 kantoor/spreekruimtes (allen in verhuurde staat), doorgang naar de omheinde achtertuin en doorgang naar de linkervleugel; trapopgang naar het souterrain met serre en grote raampartijen alsmede naar de kantoren op de begane grond van de vleugel. De linkervleugel heeft een totaaloppervlak van ca. 240 m² en wordt bij koop vrij van huur opgeleverd.

Indeling 1e verdieping:
Viertal ruimtes van ca. 37 m², 2x24 m², 2x6 m², 20 m² en een ruimte van 9 m². De totale oppervlakte op de verdieping bedraagt ca. 163 m².

Indeling zolderverdieping
Deze ruimte heeft een oppervlak van ca. 115 m² en wordt momenteel verhuurd.

Het geheel beschikt tevens over een kelder van ca. 60 m².

Geschiedenis:
Het classicistische gebouw is door architect T. Romein ontworpen en in opdracht van grietman Martinus Manger Cats gebouwd in 1843. Tot aan de verkoop in 1893 aan de gemeente Smallingerland, is het pand als woning in gebruik geweest. In de periode dat het pand in eigendom was van de gemeente, heeft er o.a. een kazerne voor de Koninklijke Marechaussee in gezeten en daarna het Rijks Belastingkantoor. Na de verkoop in 1994 is het pand in gebruik als kantoor. In het van Haersmapark bevinden zich drie oorlogsmonumenten: Het Joodsmonument, het Zigeunermonument (2007) en een algemeen monument uit 1955 naar ontwerp van Jo Vegter voor militairen en burgerslachtoffers. De tuin (het van Haersmapark) is opengesteld voor publiek.

Ligging:
Het park is gesitueerd langs de noordelijke invalsweg van Drachten op circa 5 minuten vanaf de snelweg A7 en autoweg N381. Het winkelcentrum van Drachten is per voet in 2 minuten bereikbaar. Parkeren kan voor en naast de deur en in de nabije omgeving. De gemeente is voornemens meer parkeergelegenheid rond het park te creëren in 2022.

Bestemming:
De voor 'Gemengd - 1' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
- dienstverlening;
- kantoordoeleinden;
- wonen;

Vraagprijs € 1.100.000,-- k.k.
Huidige huurstroom: € 42.400,-- per jaar.
Leegstand 240 m² (De linkervleugel wordt vrij van huur en gebruik opgeleverd).

Bezichtiging en informatie:
Dijkstra Bedrijfsmakelaardij B.V.
Berglaan 14
9203 EG Drachten
0512-541400
Lid NVM-Business
Deelnemer Funda in Business
www.dijkstrabedrijfsmakelaardij.nl

Kenmerken

Objectnaam
Stationsweg 64
Bouwtype
bestaande bouw
Stad
DRACHTEN
Gebied
Drachten
Straatnaam
Stationsweg
Huisnummer
64
Postcode
9201GP
Koop prijs
€1.100.000,- kosten koper
Hoofdbestemming
kantoorruimte
Bouwjaar
1843
Kantoorruimte aantal verdiepingen
3
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, Kamerindeling, Pantry, Systeemplafond, Te openen ramen, Toilet, Verwarming

Locatie

Plattegrond

Begane grond
1e Verdieping
2e verdieping
Download brochure