Nieuws

Stand van zaken commercieel vastgoed 2021

Elk jaar produceert NVM Business de Stand van zaken van de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt. U kunt de laatste versies downloaden

Transformatieonderzoek Winkelruimte

De Nederlandse vastgoedmarkt heeft behoefte aan een betere balans tussen winkels en woningen. Door een goede samenwerking tussen belanghebbenden kan de juiste kruisbestuiving ontstaan waarbij door transformatie het overschot aan winkels kan bijdragen aan het woningtekort.

Stand van zaken kantorenmarkt 2022

De Nederlandse kantorenmarkt veerde in 2021 op na een moeizaam 2020. Ondanks dat thuiswerken gedurende het jaar de norm was, kwam de kantooropname in 2021 uit op het niveau van voor de Corona-uitbraak in 2020.

Stand van zaken Bedrijfsruimtemarkt 2022

Een sector die in zijn groei wordt geremd. Zo kan de bedrijfsruimtemarkt op het moment het beste worden beschreven. Dit komt sterk naar voren in deze eerste uitgave van NVM Business – Stand van Zaken, Bedrijfsruimtemarkt 2022.

Vastgoed nieuws

Opnamevolume omlaag, maar prijzen beste kantoorlocaties stijgen
Het totale opnamevolume van commercieel vastgoed in de eerste drie kwartalen van 2022 is 7 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor. Maar de huren op de toplocaties zijn desondanks gestegen.
Lees meer
Britse huizenprijzen kelderen in snelste tempo sinds 2020
In november daalden de huizenprijzen in het Verenigd Koninkrijk met 1,4 procent. Dit is de snelste daling sinds de financiële crisis in 2008, exclusief de lockdown-periode in 2020.
Lees meer
Union sluit 25-jarig huurcontract met Staycity voor YVIE in Amsterdam Noord
Union Investment heeft een 25-jarig huurcontract gesloten met de Ierse aparthoel operator Staycity. Staycity gaat 120 kamers exploiteren in het momenteel in aanbouw zijnde mixed-use project YVIE op Overhoeks in Amsterdam Noord. 
Lees meer
Erfpachtovereenkomst getekend voor High Five in Utrecht
Binnenkort start de bouw van High Five, het vijfde studentenwoongebouw in het Utrecht Science Park. De Universiteit Utrecht (UU) als grondeigenaar en de SSH als toekomstige eigenaar hebben de erfpachtovereenkomst hiervoor getekend.
Lees meer
Meerderheid gemeenten wil Omgevingswet opnieuw uitstellen
De motie van Eindhoven en Tilburg - om de Omgevingswet nogmaals met 6 maanden uit te stellen - is met 93,64% van de stemmen door de Vereniging van Gemeenten aangenomen. Dit gebeurde tijdens de Algemene Ledenvergadering.    
Lees meer
1300 m² verhuurd in Central Post
Een zittende huurder heeft in Central Post aan het Delftseplein 29-30 in Rotterdam 1300 m² extra kantoorruimte erbij gehuurd. Ook is 1.765 m² wederverhuurd aan deze huurder. 
Lees meer
MR Marvis opent binnenkort tweede winkel in Nederland
De shorts en broeken retailer MR Marvis verwacht in april 2023 de deuren te openen van het winkelpand aan de Hoogstraat 11 in Den Haag. Dit wordt de tweede fysieke winkel van MR Marvis in Nederland.
Lees meer
Urban Interest koopt 242 appartementen in het centrum van Rotterdam
Urban Interest heeft twee complexen in het centrum van Rotterdam aangekocht van Amvest waarbij Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs de verkoop heeft begeleid. De complexen bestaan totaal uit 242 appartementen op een plint met commerciële eenheden, restaurants en garages.
Lees meer
Actium gaat voormalig politiebureau Meppel herontwikkelen voor sociale woningen
Woningcorporatie Actium is de nieuwe eigenaar van het voormalige politiebureau aan de Eendrachtstraat 28 in Meppel. Actium gaat het perceel van 3.369 m2 herontwikkelen voor woningbouw.
Lees meer
Voorstel ontwikkelvisie Laakhavens door Haagse gemeenteraad aangenomen
Het nieuwe ontwikkelvisie voor de gebiedsontwikkeling Laakhavens in Den Haag die afgelopen maart werd gepresenteerd - met 9000 woningen - is door de gemeenteraad aangenomen. 
Lees meer
Weller en Wonen Limburg kopen 51 eengezinswoningen in Heerlen
De Limburgse woningcorporaties Weller en Wonen Limburg hebben 51 huurwoningen in de wijk Vrieheide-De Stack in Heerlen gekocht van Newomij.
Lees meer
Top vacature: accountmanager vastgoedbeheer bij KRK
KRK is een marktgerichte organisatie van adviseurs, taxateurs en makelaars op het brede gebied van onroerend goed. De afdeling vastgoedmanagement is op zoek naar een fulltime accountmanager vastgoedbeheer.
Lees meer