Nieuws

Stand van zaken Kantorenmarkt 2023

De vraag naar kantoren richt zich steeds meer op kantoren die zich kenmerken door hoge kwaliteit en lage energiekosten. De beschikbaarheid van deze objecten neemt af en nieuwbouw komt nauwelijks op gang door de gestegen rente en opgelopen bouwkosten.

Stand van zaken Bedrijfsruimtemarkt 2023

De markt voor bedrijfsruimten staat voor diverse uitdagingen, waarbij de beperkte beschikbaarheid van panden en ontwikkelingsmogelijkheden centraal staat.

Stand van zaken Winkelruimtemarkt 2022

Een veelbewogen jaar leidt tot onzekere tijden voor retailers en beleggers in winkelvastgoed. Stijgende rentes, dalend consumentenvertrouwen en hoge inflatie zijn ongunstig voor de gehele economie en dus automatisch ook voor de winkelmarkt.

Vastgoed nieuws

Radio VJ: Banken kunnen niet alle verantwoordelijkheid afschuiven naar de taxateurs, vindt Hans van der Ploeg van VBO
'Het is niet de taak van taxateurs om een pand te beoordelen op duurzaamheid of klimaatrisico’s,' zegt VBO-directeur Hans van der Ploeg bij Radio VJ. 'Taxateurs moeten in hun rapport een exoneratieclausule opnemen om te voorkomen dat ze aansprakelijk worden gesteld, zo adviseer ik.'
Lees meer
Februari had hoogste aantal hypotheekaanvragen starters sinds 2020
Deels geholpen door een lichte stijging van de hypotheekrente, waardoor aanvragen soms naar voren worden gehaald, was in februari het hoogste aantal hypotheekaanvragen van starters in maar liefst vier jaar. In maart 2020 zorgde de uitbraak van corona destijds voor een piek in aanvragen. Ook aanvragen voor de aankoop van een nieuwbouwwoning en voor een verhoging (door verbouwing/verduurzaming, schenking, aanvulling pensioen of andere bestedingen) werden in februari veelvuldig ingediend.
Lees meer
Nog voldoende beleggingskansen in een gereguleerde markt, bouwfinanciering van Domivest biedt rust en zekerheid
Array
Lees meer
Crossbay koopt nieuw distributiecentrum van ruim 25.000 m2 in Almere
Last-mile platform Crossbay acquireert een nieuw distributiecentrum in Almere. De investeerder voegt daarmee 25.514 m2 toe aan de tweede portefeuille. Het nieuw verkregen object is langjarig verhuurd aan kantoorartikelen leverancier 123inkt.nl.
Lees meer
Inflatie in februari 2,8 procent bij snelle raming
Bij de snelle raming was de inflatie in februari 2,8 procent. Deze raming is berekend op basis van nog onvolledige brongegevens. In januari was de inflatie 3,2 procent. De inflatie wordt elke maand gemeten als de ontwikkeling van de consumentenprijsindex (CPI) ten opzichte van dezelfde maand in het voorgaande jaar. 
Lees meer
Mogelijk breidt Verhuurhypotheek uit met verbeterde voorwaarden
Mogelijk, dé vastgoedfinancier voor ondernemers en vastgoedbeleggers, heeft vorig jaar haar eerste succesvolle securitisatie voltooid voor de Verhuurhypotheek-portefeuille (buy-to-let). Deze stap betekent een mijlpaal in het portfolio van Mogelijk. Na de securitisatie heeft Mogelijk de voorwaarden van de Verhuurhypotheek opnieuw bekeken en verder aangescherpt. Onder andere is de rente verlaagd en is de leencapaciteit voor vastgoedbeleggers verruimd.
Lees meer
Aanbod kantoorruimte over 2023 stabiel, maar stijging vierde kwartaal voorbode van wat komen gaat
Uit cijfers van vastgoedadviseurs blijkt dat bedrijven in 2023 aanzienlijk minder kantoorruimte hebben aangehuurd, maar dat ondanks deze dalende opname het aanbod stabiel is gebleven. Colliers zoemde echter specifiek in op het aanbod en ziet een trendbreuk in Q4 2023.
Lees meer
Omgevingsvergunning voor natuurresort bij Wapenveld Veluwe verleend
Petrea heeft officieel de omgevingsvergunning verkregen voor de bouw van een natuurresort bij Wapenveld Veluwe van de gemeente Heerde.
Lees meer
Dura Vermeer en Wonam realiseren vier appartementsgebouwen met 354 woningen in Zoetermeer
Wonam heeft Dura Vermeer Bouw Zuid West als bouwteampartner gekozen voor de voorbereiding en realisatie van Eleanor Park in Zoetermeer. Op de locatie van het voormalige Rabobank-kantoor langs de Zuidweg in Rokkeveen verrijzen vier appartementengebouwen met 354 woningen.
Lees meer
Topvacature: Desk accountmanager bij Build Finance
Build Finance is een kleinschalige doch groeiende vastgoedfinancier en op zoek naar Desk accountmanager, die een actieve bijdrage levert aan een soepele begeleiding van de financieringsaanvraag.
Lees meer
Ernst Damen nieuwe directeur-bestuurder van Woonveste
Ernst Damen (49) uit Breda volgt met ingang van 1 april 2024 Eric van den Einden op als directeur-bestuurder van woningcorporatie Woonveste in Drunen.
Lees meer
Travix International huurt 1.600 m2 in kantoorgebouw nieuwAmsterdam in Amsterdam-Zuidoost
CBRE IM heeft een huurovereenkomst voor de huur van circa 1600 m² kantoorruimte gesloten met online travel agent Travix International (Travix) in kantoorgebouw nieuwAmsterdam, Hoekenrode 3 in Amsterdam-Zuidoost. Met de komst van Travix is het kantoorgebouw, van 40.000 m2 volledig verhuurd.
Lees meer
Publieke Sector Accountants verhuist naar de Kralingseweg 223 in Rotterdam
Publieke Sector Accountants heeft een huurovereenkomst gesloten met Vastestate Vastgoedmanagement voor de huur van ca. 422 m2 kantoorruimte gelegen op de tweede verdieping van kantoorvilla Ceder op de Kralingseweg 223 in Rotterdam.  
Lees meer
JLL: Vraag naar kantoren gemiddeld 31 procent gedaald
De vraag naar kantoren in Nederland is in 2023 ten opzichte van 2022 gedaald met gemiddeld 31 procent. In sommige steden is de terugval zelfs 60 procent of meer. Dat blijkt uit een presentatie van trends in de kantorenmarkt van JLL.
Lees meer
Ergosleep huurt 800 m2 winkelruimte op meubelplein Ekkersrijt in Son en Breugel
Ergosleep opent haar eerste vestiging op het Meubelplein Ekkersrijt in Son en Breugel, nabij Eindhoven. In totaal huurt Ergosleep circa 800 m2 winkelruimte op de eerste verdieping op deze winkellocatie.
Lees meer
Uniek Bedrijfsmakelaars verhuurt en verkoopt in onder andere Almelo, Enter en Nijverdal
Uniek Bedrijfsmakelaars heeft afgelopen tijd verschillende bedrijfs- en winkelruimtes verkocht en verhuurd. De meest recente transacties zijn hier op een rij gezet.  
Lees meer