Nieuws

Stand van zaken commercieel vastgoed 2020

Elk jaar produceert NVM Business de Stand van zaken van de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt. U kunt de laatste versies downloaden

Vastgoedmarkt in beeld 2019

De Nederlandse vastgoedmarkt kende in 2019 opnieuw een uitstekend jaar, waarbij ook de nodige records sneuvelden.

Vastgoed nieuws

JLL: 'Grotere vraag naar flexibele kantoorruimte na einde pandemie'
Uit onderzoek van JLL blijkt dat alhoewel werknemers aangeven terug naar kantoor te willen, zij ook tegelijkertijd graag 1 of 2 dagen per week mobiel willen gaan werken. De trend naar meer mobiliteit op de werkplek was niet het gevolg van de pandemie, maar is er zeker wel door versneld. Verwacht wordt dat dit na de pandemie zal leiden tot meer strategieën voor flexibel werken, waardoor de vraag naar flexibele ruimte weer toeneemt.
Lees meer
'Mixed Office Presence is de oplossing voor de werkplek van de toekomst'
De nog on-going coronacrisis blijft de economische als ook de culturele wereld pijnigen. Mattijs Kaak (Partner Ditt.) spreekt met ervaringsdeskundigen op de werkvloer. Deze week aan het woord Esther Roelofs en Tim Merkenhof van workplace consultancybureau Workwire en hun visie op de werkplek van de toekomst. 
Lees meer
Beleggingstransactie aan Bijsterhuizen 2414 in Wijchen
Aan de Bijsterhuizen 2414 in Wijchen is een object van circa 966 m2 verkocht. Het betreft een appartementsrecht binnen een bedrijfsverzamelcomplex (8/14e deel), welke volledig is verhuurd aan 16 huurders. 
Lees meer
Felyx huurt 830 m2 in Rotterdam
Door de groei van Felyx, mede door de uitbreiding van het servicegebied, hebben zij bedrijfsruimte aangetrokken in Rotterdam. Het gehuurde omvat ca. 730 m² bedrijfsruimte en ca. 100 m² kantoorruimte.
Lees meer
Zorglandgoed van 12 hectare groot verkocht aan Driestar en Estea
Onlangs heeft Skyberg B.V. Linge’s Zorglandgoed in het Gelderse Rumpt verkocht. Het zorglandgoed met 35 zorgplaatsen is verkocht aan De Linge’s Woonzorg B.V., een deelneming van Driestar en Estea.
Lees meer
Rutte scherpt regels aan voor horeca
Tijdens de persconferentie van minister-president Rutte gisteravond werd duidelijk dat de maatregelen voor de horeca worden aangescherpt. Zo moeten horeca voortaan gasten gaan registreren en naam en telefoonnummer noteren. Zo kan er makkelijker bron- en contactonderzoek worden gedaan als er toch een uitbraak is. 
Lees meer
'Pas eind dit jaar meer bekend over ontslagronde Booking.com'
Eerder deze week kwam het nieuws dat het Amerikaanse Booking.com wereldwijd een kwart van het personeel gaat ontslaan, het zou gaan 4.000 à 5.000 mensen. Gisteren werden de tweedekwartaalcijfers gepresenteerd en werd duidelijk dat CEO Glenn Fogel pas eind dit jaar uitspraken kan doen over de geplande reorganisatie. 
Lees meer
'Investeren in een veilig kantoor is een investering in personeel'
De inkt van het renovatieplan voor het vijf etages tellende huurkantoor van Visma I Raet in Amersfoort is nog maar net droog als corona uitbreekt. Ze staan voor een dilemma: wordt het de prullenmand of de tekentafel? Een bijdrage van iL Office.
Lees meer
Montea tot nu weinig te maken met achterstallige betalingen
Het EPRA resultaat van Montea is gestegen van €27,3 miljoen in de eerste helft van 2020, een toename van 13% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de huurinkomsten zijn op peil: zo heeft Montea 99% van de verschuldigde huurgelden van het tweede trimester 2020 binnen en 98% van de verschuldigde huurgelden van het derde trimester 2020 ontvangen.
Lees meer
Camelot en Volker Wessels realiseren Campus076 in Breda
Afgelopen zaterdag zijn de eerste bewoners in hun woning getrokken op Campus 076, een studentenhuisvestingsproject aan de Beverweg in Breda. Op deze locatie ontwikkelde Camelot Real Estate in samenwerking met Volker Wessels Vastgoed 120 zelfstandige nieuwbouwstudio’s, geschikt voor studerende jongeren. 
Lees meer
Gelderland komt met overbruggingsmaatregelen voor binnensteden en dorpskernen
Provincie Gelderland gaat investeren in binnensteden en dorpskernen. Het was voor de coronacrisis al een zorgpunt, maar door de huidige omstandigheden is de positie van centrumgebieden nog verder aan het wankelen gebracht. Welke maatregelen worden genomen? 
Lees meer