Nieuws

Stand van zaken commercieel vastgoed 2018

Elk jaar produceert NVM Business de Stand van zaken van de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt. U kunt de laatste versies downloaden

Stand van zaken commercieel vastgoed in 50 gemeenten 2018

Door de lage kapitaalmarktrente en de ruime beschikbaarheid van geld is in Nederland al enige tijd sprake van een grote vraag van nationale en internationale beleggers naar commercieel vastgoed en huurwoningen. Daarmee is de beleggingsmarkt de meest succesvolle en dynamische sector binnen de Nederlandse vastgoedmarkt.

Vastgoed nieuws

'Buitenlandse beleggers zijn steeds meer geïnteresseerd in Eindhoven'
Eindhoven wordt een steeds interessantere markt: het opnamevolume van kantoren in de omliggende gemeentes in de afgelopen 5 jaren met maar liefst 216% toegenomen en ook is de leegstand van de regio Eindhoven voor het eerst in meer dan 10 jaar gedaald tot onder het nationaal gemiddelde, blijkt uit onderzoek van Savills. 
Lees meer
Invest-NL vestigt zich in Amsterdam-Sloterdijk
Invest-NL neemt 1.550 m² op de derde verdieping van kantoorgebouw Q-Port in gebruik. NSI N.V. heeft een vijf-jarige huurovereenkomst met Invest-NL gesloten voor de ruimte aan de Kingsfordweg 43-117 in Amsterdam Sloterdijk.
Lees meer
Uitgelichte vacature: Country Manager Nederland
Het Duitse Exporo AG is marktleider in digitale beleggingen in vastgoed en is op zoek naar een Country Manager Real Estate Netherlands. Wat houdt de functie in? Lees snel verder!
Lees meer
Klokweg 35 te Rotterdam verhuurd aan loodgietersbedrijf
In Rotterdam heeft loodgieters- en installatiebedrijf Beaujean & de Vos B.V. recentelijk een bedrijfs-/ kantoorruimte, ter grootte van circa 339 m² aan de Klokweg 35 gehuurd.
Lees meer
Grote pilot moet woninghypotheek mogelijk maken voor flexwerkers
Mensen met tijdelijk contract zoals flexwerkers en oproepkrachten kunnen binnenkort makkelijker een woninghypotheek krijgen. Een grote pilot op initiatief van ondermeer banken en NHG moet dit mogelijk gaan maken.
Lees meer
Geen supermarkt maar fitnessketen in Oude Ebbingestraat in Groningen
Fitnessketen TrainMore heeft een huurovereenkomst gesloten voor de huur van de voormalige Coop supermarkt aan de Oude Ebbingestraat 54-56-58 in Groningen. De voormalige winkelruimte zal de komende periode worden omgebouwd naar een 24/7 urban fitness club. 
Lees meer
Circa 5.000 m2 bedrijfsruimte verhuurd in Amsterdam
AEW/Borghese Logistics heeft circa 5.000 m² bedrijfsruimte aan de Kaapstadweg 36C in Amsterdam langjarig verhuurd aan Beentjes Veldhuizen Transport Groep.
Lees meer
Stichting onderzoekt nieuwe mogelijkheden warmtenet aansluiting
Stichting Warmtenetwerk is van mening dat bestaande rijtjeshuizen sneller, veiliger én goedkoper zijn aan te sluiten op warmtenetten dan nu het geval is. Het naar boven brengen van de warmte-aansluiting op de plek van de cv-ketel schijnt voor bestaande bouw beter te zijn.
Lees meer
Rabobank kantoor maakt plaats voor appartementen en hotel
Het kantoorgebouw in Katwijk aan Zee maakt plaats voor appartementen, een hotel en ruimte voor parkeren.  Voordat het voormalige Rabobank kantoor wordt gesloopt, wordt het huidige gebouw gebruikt voor tijdelijke initiatieven.
Lees meer
Woningplatform zet extreem voordelige waarderingsrapporten in de markt
Een compleet woningtaxatierapport voor slechts €19,75 en binnen enkele minuten via email afgeleverd. Dat is sinds 1 december mogelijk via woningplatform Homematrix.nl. Initiatiefnemer Luke Liplijn vertelt hierover in VJ.
Lees meer
Anne de Jong kondigt vertrek aan bij NSI
Anne de Jong, Chief Investment Officer van belegger NSI sinds 2015, heeft bekend gemaakt niet beschikbaar te zijn voor een tweede termijn. Zijn huidige termijn zal eindigen eind april volgend jaar.
Lees meer