Nieuws

Stand van zaken commercieel vastgoed 2020

Elk jaar produceert NVM Business de Stand van zaken van de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt. U kunt de laatste versies downloaden

Vastgoedmarkt in beeld 2019

De Nederlandse vastgoedmarkt kende in 2019 opnieuw een uitstekend jaar, waarbij ook de nodige records sneuvelden.

Vastgoed nieuws

Vestia over aardgasvrije wijk Rotterdam: 'Wij haken niet af'
Boven een artikel in van 27 oktober jl. kopte De Telegraaf 'Vestia vindt aardgasvrije wijk te duur en haakt af'. Het artikel betreft het aardgasvrij maken van de Rotterdamse wijk Heindijk en Vestia die niet meer wil meedoen. Vastgoedgoedjournaal vroeg Vestia om een reactie op het desbetreffende artikel.
Lees meer
CBRE GI warehouse op Schiphol volledig verhuurd
Gavita International heeft de hand weten te leggen op de laatste beschikbare meters in het warehouse dat eigendom is van CBRE GI aan de Naritaweg 2 op Schiphol.
Lees meer
Q&A Omgevingswet: Vergunningvrij bouwen onder de Omgevingswet
Iedere week zullen op VJ de juridische experts van NewGround Law een facet behandelen van de Omgevingswet, de nieuwe wet- en regelgeving en nieuwe jurisprudentie op het gebied van de fysieke leefomgeving. Vandaag gaan Marie-Claire Gaastra en André Gaastra in op de toekomstige regels met betrekking tot het vergunningvrij bouwen onder de Omgevingswet.
Lees meer
Rotterdam verkoopt Westersingel en schakelt expertise Fakton en Ooms in
De gemeente Rotterdam gaat het pand aan de Westersingel 18-20 verkopen. De gemeente werkt hiervoor samen met Fakton Consultancy en Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting. 
Lees meer
Boogaard en Kaman starten taxatiebedrijf voor commercieel vastgoed
REVALS is de afkorting van Real Estate Valuation Services en tevens de naam van het nieuwe bedrijf van Jeroen Boogaard en Erik Kaman. 
Lees meer
21 sociale huurwoningen opgeleverd in Leiderdorp
In Leiderdorp zijn de 21 sociale huurwoningen aan het Amaliaplein opgeleverd. De 12 eengezinswoningen en 9 appartementen zijn energiezuinig, ruim met ook flinke buitenruimten voor een betaalbare sociale huur.
Lees meer
ING: 'Stijging aantal woningverkopen is van korte duur'
In het derde kwartaal veerde de verkoop van bestaande woningen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht flink op. Volgens het Economisch Bureau van de ING houdt dit verband met de coronacrisis. 
Lees meer
Mileway nieuwe verhuurder van ATAG in Duiven
Namens Stichting Bewaarder Renderend Bezit III heeft Rubens Capital het logistieke pand aan de Impact 54 in Duiven verkocht aan Mileway. Het pand is momenteel volledig verhuurd aan ATAG Nederland B.V. 
Lees meer
Janssen de Jong tekent voor project met wonen en leisure in Arnhem-Zuid
Een complex met 200 woonappartementen en mogelijkheden voor sport en bewegen in het Olympuskwartier in Arnhem-Zuid komt een stap dichterbij. Gemeente Arnhem en Janssen de Jong Projectontwikkeling hebben hiervoor een intentieovereenkomst getekend.
Lees meer
Particuliere belegger koopt bedrijfspand Oude-Tonge
Onlangs is het bedrijfspand gelegen aan de Tramweg 1 te Oude-Tonge verkocht. Het object bestaat uit ca. 5.700 m2 bedrijfsruimte, ca. 850 m2 kantoor, ca. 2.000 m2 ongebonden buitenterreinen is verkocht aan een particuliere belegger. 
Lees meer
Herontwikkeling voormalig scholencomplex in volgende fase
Projectontwikkelaar KondorWessels Projecten en de gemeente Utrecht hebben onlangs een Intentie- en Plankostenovereenkomst getekend voor de herontwikkeling van een voormalig scholencomplex aan de Archimedeslaan. Wat zijn de plannen?
Lees meer