Nieuws

Stand van zaken Kantorenmarkt 2023

De vraag naar kantoren richt zich steeds meer op kantoren die zich kenmerken door hoge kwaliteit en lage energiekosten. De beschikbaarheid van deze objecten neemt af en nieuwbouw komt nauwelijks op gang door de gestegen rente en opgelopen bouwkosten.

Stand van zaken Winkelruimtemarkt 2022

Een veelbewogen jaar leidt tot onzekere tijden voor retailers en beleggers in winkelvastgoed. Stijgende rentes, dalend consumentenvertrouwen en hoge inflatie zijn ongunstig voor de gehele economie en dus automatisch ook voor de winkelmarkt.

Stand van zaken Bedrijfsruimtemarkt 2022

Een sector die in zijn groei wordt geremd. Zo kan de bedrijfsruimtemarkt op het moment het beste worden beschreven. Dit komt sterk naar voren in deze eerste uitgave van NVM Business – Stand van Zaken, Bedrijfsruimtemarkt 2022.

Vastgoed nieuws

SWZ wil af van dure woningen in project Koop van Oost in Zwolle
Woningbouwcorporatie SWZ en vastgoedontwikkelaar BPD vragen de gemeente Zwolle om voor het project Kop van Oost af te stappen van de verdeling 30-40-30. De vraag is niet om minder sociale woningen, maar juist helemaal geen woningen in het dure segment. 'We gaan de uitdaging wel aan’, zegt Nico van der Beek, projectmanager bij SWZ. ‘Het wordt er financieel niet makkelijker op.’  
Lees meer
HDN ziet hypotheekmarkt voorzichtig aantrekken in derde kwartaal
In het derde kwartaal werden 92.744 hypotheekaanvragen geregistreerd. Dat is een daling van net geen tien procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toch ziet Hypotheken Data Netwerk (HDN) de hypotheekmarkt iets aantrekken. Het aantal aanvragen in het normaal gesproken rustige derde kwartaal is nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van het tweede kwartaal.
Lees meer
VDG Real Estate en Next Level bouwen warehouse van ruim 3.800 m2 in Waalwijk
Logistiek ontwikkelaars VDG Real Estate en Next Level gaan een nieuw warehouse van ruim 3.800 m2 bouwen op een kavel van bijna 5.000 m2. De ontwikkeling is gesitueerd aan Gantelstraat 2 op Businesspark Haven in Waalwijk. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2024.
Lees meer
Particulier verkoopt verhuurde parkeergarage en bedrijfsruimte van 813 m2 in Amsterdam
Een particuliere belegger heeft een verhuurde parkeergarage met kantoor en bedrijfsruimte in Amsterdam verkocht. In totaal gaat het om circa 813 m2 aan de Hoofdweg 360-H en Jan van Galenstraat 283-H.
Lees meer
Meerdere nieuwe huurders voor Savills IM
Savills IM heeft de afgelopen tijd acht nieuwe huurovereenkomsten gesloten voor haar eigen winkelfondsen. 
Lees meer
Simon Lévelt en Martinez Chocolade huren in Vier Meren in Hoofddorp
Wereldhave heeft twee nieuwe overeenkomsten gesloten met Simon Lévelt en Martinez Chocolade voor winkelruimte in Vier Meren in Hoofddorp. Simon Lévelt verhuist vanuit Hoofddorp naar Vier Meren, voor Martinez Chocolade is het de eerste winkel in Hoofddorp.
Lees meer
Timpaan en Trebbe winnen tender voor 100 woningen in Heemskerk
Een ontwikkelcombinatie bestaande uit Timpaan en Trebbe heeft de tender gewonnen voor locatie Eikenhof 2 in de gemeente Heemskerk. Het plan De Heerlijkheid Curtis bevat 100 woningen, van appartementen tot drielaagse woningen.
Lees meer
M7 verkoopt kantoorgebouw in Arnhem aan particuliere belegger
M7 Real Estate heeft het kantoorgebouw aan de Mr. B.M. Teldersstraat 7 in Arnhem verkocht aan een particuliere belegger. Het kantoorgebouw ligt op kantorenpark Gelderse Poort en beschikt over 4.447 m2 kantoorruimte en 99 parkeerplaatsen.
Lees meer
Gemiddelde variabele verhuurhypotheekrente nadert 7 procent
Array
Lees meer
FlexxInvestments koopt vier verhuurde bedrijfspanden in Hengelo
FlexxInvestments koopt een campus van vier bedrijfspanden in Hengelo van de Stichting HH Industrieel Vastgoed Hengelo. De vier panden zijn volledig verhuurd aan Enerpac Heavy Lifting Technology.
Lees meer
Bouwinvest investeert in 37 zorgwoningen in Groningen
Bouwinvest investeert in 37 zorgwoningen in het project Helpermaar in Groningen. Het project wordt verkocht door AIG Care & Living en wordt geexploiteerd door Senior Living onder het label Stepping Stones. De start van de bouw is gepland voor medio 2024, met een verwachte oplevering in de zomer van 2025. 
Lees meer
SVE Group en Opus Vastgoed verkopen 36 bedrijfsunits in Utrecht
SVE Group en Opus Vastgoed hebben alle 36 bedrijfsunits in de tweede fase van hun nieuwbouwproject op bedrijventerrein Oudenrijn in Utrecht verkocht. De units zijn reeds in aanbouw, met oplevering gepland vanaf halverwege 2024.
Lees meer