Nieuws

Stand van zaken commercieel vastgoed 2021

Elk jaar produceert NVM Business de Stand van zaken van de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt. U kunt de laatste versies downloaden

Vastgoedmarkt in beeld 2020

Voor u ligt een samenvatting van alle relevante vastgoedcijfers in 2020. Deze uitgave dient als praktisch naslagwerk voor vastgoedondernemers die de feiten en cijfers van 2020 hanteren als kompas voor een ongetwijfeld turbulent 2021.

Vastgoed nieuws

DHS REIM groeit door naar een vastgoedportefeuille van €400 miljoen
DHS Real Estate Investment Management (DHS REIM) heeft 1 jaar na de lancering een portefeuille opgebouwd van €400 miljoen door acquisities in verschillende sectoren binnen de vastgoedmarkt (kantoren, woningen en logistiek). Bekijk de belangrijkste aankopen hier. 
Lees meer
Regio Utrecht kiest voor gezond leven in het stedelijke gebied
Als eerste regio van Nederland heeft Utrecht een Integraal Ruimtelijk Perspectief (IRP) opgesteld. 16 gemeenten hebben de puzzel gelegd waarin lokale ambities samenkomen met visies vanuit de Provincie en het Rijk. SITE Urban Development en KuiperCompagnons hebben het afgelopen jaar met de regio gewerkt aan het IRP dat richting geeft aan de ontwikkeling van de regio richting 2040.
Lees meer
Altera verkoopt winkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn
Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV heeft een winkel verkocht in de binnenstad van Apeldoorn. Het object, gelegen aan de Hoofdstraat, betreft in totaal 227 m² over meerdere lagen en is verhuurd aan Pandora.
Lees meer
Blauwhoed, Dutchen & Gooische Hart ondertekenen overeenkomst vakantieresort in Landsmeer
De samenwerkingscombinatie Resort Breeck (Blauwhoed, Dutchen en Gooische Hart Recreatie) heeft een koop- en anterieure overeenkomst gesloten met de Gemeente Landsmeer voor de realisatie van het vakantieresort ‘BREECK’ te Landsmeer.
Lees meer
Twee verhuurtransacties in de Gemini Toren te Capelle aan den IJssel
Rivium Quadrant B.V. heeft onlangs 2 huurovereenkomsten gesloten met X2O en Computer Lease Nederland voor de huur van kantoorruimte met parkeerplaatsen in het kantoorgebouw “Gemini Toren”, het betreft 2 halve etages, totaal circa 429 m² gelegen op de 11e en 14e verdieping.
Lees meer
Urban Industrial breidt portefeuille uit met aankoop in Rotterdam
Urban Industrial heeft de geschakelde bedrijfsunits aan de Anthonetta Kuijlstraat 5 en 15 in Rotterdam aangekocht van een private investeerder. De units zijn onderdeel van een bedrijfscomplex van in totaal ca. 10 units gelegen op bedrijventerrein Prinsenland.
Lees meer
SynVest Dutch RealEstate breidt portefeuille uit in Emmen
Op 1 december 2021 heeft het SynVest Dutch RealEstate Fund haar 29ste object aangekocht.  Het betreft een kantoor en bedrijfsruimte in Emmen met een totale verhuurbare vloeroppervlakte van 3.269 m². 
Lees meer
Amsterdam zit in de top 5 van vestigingssteden voor de Fintech-markt
De Fintech-sector groeit hard in Europa, en bovengemiddeld snel in Amsterdam, met een sterk stijgende vraag naar kantoorruimte vanuit deze sector tot gevolg. Onze hoofdstad komt naar voren als een belangrijke locatie voor internationale groene financieringsbedrijven, meldt vastgoedadviseur Savills.
Lees meer
Q-Park opent met Valley 32e parkeergarage in Amsterdam
Q-Park heeft haar 32e parkeerlocatie in Amsterdam in gebruik genomen. Met 375 parkeerplaatsen, verdeeld over drie ondergrondse lagen is het een forse uitbreiding van het Q-Park areaal in de hoofdstad. Belangrijker is echter dat het onderdeel uitmaakt van het iconische Valley aan de Zuidas.
Lees meer
Gemeenten gaan voorrang geven aan inwoners bij het kopen van nieuwbouwwoningen
Gemeenten mogen hun eigen inwoners voorrang geven bij het toewijzen van nieuwbouwkoopwoningen. Het demissionaire kabinet heeft dit onlangs besloten en bevestigt hiermee een eerder bericht van de Volkskrant.
Lees meer
Stedenbouwkundig transformatieplan Stationsgebied Schiedam goedgekeurd
De gemeenteraad van Schiedam heeft de ruimtelijke visie vastgesteld voor een transformatie van het Stationsgebied in Schiedam. De Zwarte Hond heeft de formulering van het ruimtelijke kader en de visie uitgewerkt waarop de uitgangspunten voor de gemeentelijke ambities en concrete uitwerkingen zijn gebaseerd. Bekijk nu de plannen.
Lees meer
NSI verhuist hoofdkantoor naar Centerpoint II in Amsterdam
NSI N.V. verhuist aankomende maandag 6 december zijn hoofdkantoor van Hoofddorp naar Amsterdam. Het nieuwe hoofdkantoor is gelegen in Centerpoint II in Amsterdam Zuidoost. Dit kantoorgebouw is eigendom van NSI.
Lees meer