Nieuws

Stand van zaken commercieel vastgoed 2018

Elk jaar produceert NVM Business de Stand van zaken van de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt. U kunt de laatste versies downloaden

Stand van zaken commercieel vastgoed in 50 gemeenten 2018

Door de lage kapitaalmarktrente en de ruime beschikbaarheid van geld is in Nederland al enige tijd sprake van een grote vraag van nationale en internationale beleggers naar commercieel vastgoed en huurwoningen. Daarmee is de beleggingsmarkt de meest succesvolle en dynamische sector binnen de Nederlandse vastgoedmarkt.

Vastgoed nieuws

VJ Commentaar: Rijke retailers moeten niet klagen maar betalen!
C&A, H&M, A.S. Watson, Inditex, HEMA, en nog vele andere grote retailers hebben brieven verzonden naar pandeigenaren of op andere wijze kenbaar gemaakt dat ze de huur aangepast willen zien of tijdelijk zelfs geen huur gaan betalen. Maar moeten de vaak rijke partijen achter deze retailers niet hand in eigen boezem steken?
Lees meer
Syntrus Achmea verkoopt woningportefeuille van 141 woningen
Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Residential Fund een woningportefeuille verkocht van 24 eengezinswoningen, 117 meergezinswoningen, 11 commerciële ruimten en 29 parkeerplaatsen. De portefeuille ligt verspreid over zes plaatsen in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de nieuwe data voor onze verplaatste congressen
Wat een bizarre tijd, maar het belangrijkste is dat we allemaal gezond blijven! Het eventteam van Vastgoedjournaal heeft binnen twee weken al haar events tussen maart en juli verplaatst naar het najaar. We zijn dankbaar voor de flexibiliteit, betrokkenheid en bemoedigende woorden van alle sprekers, supporters en deelnemers. Bekijk hier de nieuwe data. 
Lees meer
'Kom maar op met je visie en geef je creativiteit de ruimte'
Je kunt een project in de markt zetten met een uitgebreid programma van eisen en een groot pakket randvoorwaarden. Het kan ook anders. Bijvoorbeeld door als aanbesteder de markt uit te dagen, zonder dat je vooraf de opdracht helemaal ‘dichttimmert’. En dat is precies wat de winnende partijen hebben gedaan voor De Kop van de Singel in Schiedam. 
Lees meer
Deka verkoopt drie kantoren op Maastricht Aachen Airport
Deka Immobilien Investment GmbH heeft drie kantoorgebouwen op Maastricht Aachen Airport verkocht aan een particuliere belegger. De kantoorgebouwen, in totaal 10.000 m2 groot, waren onderdeel van het pan-Europese fonds van Deka Immobilien.
Lees meer
Partnergroep Anders Invest breidt uit met Maurits Jansen
Maurits Jansen is onlangs toegetreden tot de Partnergroep bij zijn huidige werkgever Anders Invest, waar hij sinds september 2017 in dienst is. Daarvoor werkte hij onder andere voor diverse zorginstellingen waar hij verantwoordelijk was voor het vastgoed. 
Lees meer
Patrizia koopt 114 appartementen op NDSM-werf van Biesterbos Groep
Vastgoedbelegger Biesterbos Groep heeft voor een bedrag van €51 miljoen 114 huurappartementen en 57 parkeerplaatsen aan de Pontkade op de Amsterdamse NDSM-werf verkocht aan Patrizia. De oplevering staat gepland voor september 2020. 
Lees meer
Q&A Omgevingswet: Gooit het coronavirus roet in het eten?
De coronacrisis houdt de wereld in haar greep. Gooit het coronavirus ook roet in het eten bij de inwerkingtreding van de Omgevingswet? Anne-Marie Klijn en Pieter van der Woerd gaan in hun nieuwste column in op deze vraag.   
Lees meer
Bouw derde Knarrenhof gestart in Hardenberg
Na twee eerdere projecten in Overijssel, krijgt nu ook Hardenberg een Knarrenhof. In maart is Trebbe gestart met de bouw. Het Hof van Hardenberg omvat 15 levensloopbestendige koopwoningen.
Lees meer
Grouwels Vastgoed breidt portefeuille uit met 219 woningen
De woningportefeuille van Grouwels Vastgoed is met 219 in aantal toegenomen. De woningen liggen verspreid door heel Nederland en de belegger betaalde er €36,5 miljoen voor. De verkoper is een Nederlands vastgoedfonds.
Lees meer
Nieuw wooncomplex in de maak in Rotterdamse Prinsenpark
In de Rotterdamse wijk Prinsenpark verrijst binnenkort een wooncomplex met circa 83 koopappartementen. De ontwikkeling en bouw worden verzorgd door Gebroeders Blokland uit Hardinxveld-Giessendam.
Lees meer