Nieuws

Stand van zaken commercieel vastgoed 2020

Elk jaar produceert NVM Business de Stand van zaken van de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt. U kunt de laatste versies downloaden

Vastgoedmarkt in beeld 2019

De Nederlandse vastgoedmarkt kende in 2019 opnieuw een uitstekend jaar, waarbij ook de nodige records sneuvelden.

Vastgoed nieuws

'Leiden biedt beste kansen om te investeren in studentenhuisvesting'
Volgens Savills wordt Leiden dit jaar naar verwachting de stad met de beste investeringsmogelijkheden in studentenhuisvesting. Leiden stijgt op de ranglijst met maar liefst 14 plaatsen ten opzichte van vorig jaar. Dit komt door een oplopend tekort en beperkte planvoorraad aan nieuwe ontwikkelingen. 
Lees meer
Woondiensten Aarwoude en BAM Wonen verduurzamen 100 woningen 
Woondiensten Aarwoude en BAM Wonen hebben de overeenkomst ondertekend voor de verduurzaming van opnieuw honderd woningen naar nul-op-de-meter in het Groene Hart. De honderd woningen bestaan uit drie deelprojecten: 43 woningen in Leimuiden, 27 woningen in Rijnsaterwoude en 30 woningen in Hoogmade.
Lees meer
Media Park Enterprise verkoopt RTL-gebouwen op Media Park
Hill Top 3 Limited heeft het RTL-kantoor op het Media Park in Hilversum gekocht van Media Park Enterprise. Het kantorencomplex heeft een oppervlakte van circa 17.300 m² en beschikt over 161 parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage.
Lees meer
Daelmans Vastgoed koopt nieuwbouwcomplex aan in Haarlem
Daelmans Vastgoed heeft onlangs haar nieuwbouwportefeuille uitgebreid met 96 appartementen in het project Vijverpark in Haarlem. De appartementen werden aangekocht van Ontwikkelcombinatie 023, deze bestaat uit AM, BPD en Slokker Vastgoed.
Lees meer
Wereldhave: ‘We zijn niet overgestapt op exclusief omzethuur’
Winkelvastgoedbelegger Wereldhave ondervindt de impact van de coronacrisis, maar ziet tegelijkertijd kansen om hun strategie verder uit te rollen. VJ ging in gesprek met CEO Matthijs Storm over de nieuwste cijfers van Wereldhave, de impact van corona op huurcontracten en de hernieuwde waardering voor het winkelcentrum.
Lees meer
MRP en Heddes gestart met bouw 252 woningen in Amsterdam
Bart Meijer (CEO MRP) en Niels Doodeman (Directeur Heddes Bouw & Ontwikkeling) kondigen vandaag de officiële start bouw aan van het nieuwbouwproject AMST tegenover het Amstelstation in Amsterdam. AMST is een duurzame, mixed-use ontwikkeling en zal 252 nieuwe woningen opleveren. 
Lees meer
Bas Warehousing breidt op twee plekken in Roosendaal uit
Met de uitbreiding van 8.000 m² opslagcapaciteit huurt Bas Warehousing nu in totaal de helft van de beschikbare vierkante meters op het VGP Park Roosendaal. Daarnaast huurt het concern ook 9.000 m² op het nabijgelegen Tussenriemer 7 in Roosendaal van Verdion. Lees meer over deze transacties. 
Lees meer
AEW lanceert platform voor stedelijk logistiek - en light industrial vastgoed
AEW heeft met Ullis een nieuwe strategie voor stedelijke logistiek en light Industrial gelanceerd met €475 miljoen aan startkapitaal. Het grootste deel van het kapitaal zal naar verwachting worden ingezet in brownfield en/of build-to-core ontwikkelingen, die zullen worden aangevuld door de aankoop van enkele inkomsten genererende assets.
Lees meer
Bolia opent nieuwe winkel op Oude Binnenweg Rotterdam
Bolia, een Scandinavisch meubel- en design merk, heeft een langjarige huurovereenkomst getekend voor de huur van 370 m² aan de Oude Binnenwerk 132 te Rotterdam. Dit wordt de zesde vestiging van het merk in Nederland.
Lees meer
Twee verlengingen en één nieuwe huurovereenkomst voor Castellum
Onlangs heeft a.s.r. real estate namens het ASR Dutch Prime Retail Fund de huurovereenkomsten verlengd met Hairstylist Robbert en Haarstudio Bella Capelli in winkelcentrum Castellum in Houten. Daarnaast wordt het winkelaanbod uitgebreid met een try-out store van Non Stop Fashion. 
Lees meer
Strategische samenwerking Janssen de Jong Groep en New Horizon
Janssen de Jong Groep neemt strategisch belang in New Horizon. New Horizon blijft autonoom opereren in de markt. In 2025 verwachten de partijen samen €100 miljoen circulaire omzet te realiseren. Lees meer over deze nieuwe samenwerking. 
Lees meer