Nieuws

Stand van zaken Winkelruimtemarkt 2022

Een veelbewogen jaar leidt tot onzekere tijden voor retailers en beleggers in winkelvastgoed. Stijgende rentes, dalend consumentenvertrouwen en hoge inflatie zijn ongunstig voor de gehele economie en dus automatisch ook voor de winkelmarkt.

Stand van zaken Kantorenmarkt 2022

De Nederlandse kantorenmarkt veerde in 2021 op na een moeizaam 2020. Ondanks dat thuiswerken gedurende het jaar de norm was, kwam de kantooropname in 2021 uit op het niveau van voor de Corona-uitbraak in 2020.

Stand van zaken Bedrijfsruimtemarkt 2022

Een sector die in zijn groei wordt geremd. Zo kan de bedrijfsruimtemarkt op het moment het beste worden beschreven. Dit komt sterk naar voren in deze eerste uitgave van NVM Business – Stand van Zaken, Bedrijfsruimtemarkt 2022.

Vastgoed nieuws

'Plannen van De Jonge niet slecht, maar je moet elkaar wel scherp houden'
Veel marktpartijen hebben zich inmiddels openlijk uitgesproken tegen de reguleringsplannen van minister De Jonge voor de middenhuur. Maar niet iedereen is hierop tegen. Arjan van Meijeren, directeur projectontwikkeling voor regio west bij woningbouwer Van Wijnen is er daar één van. Vastgoedjournaal sprak met hem.
Lees meer
Forumvast-voorzitter Boissevain: 'Fictief rendementspercentage uit box 3 bestaat alleen in sprookjes'
Huib Boissevain, voorzitter van Forumvast, spreekt over het proefproces dat de belangenvereniging momenteel voorbereidt tegen de box 3-maatregelen van de overheid. 'De plannen zoals die er nu liggen laat Forumvast niet gebeuren’, aldus een resolute voorzitter tegen Vastgoedjournaal. 
Lees meer
Camping-bedrijven huren 1.500 m2 kantoorruimte in Breda
Camping Vision en Roan Luxury Camping Holidays hebben 1.500 m2 kantoorruimte gehuurd in het kantoorgebouw aan de Bijster 13-17 te Breda.
Lees meer
Nieuwbouw woonzorgcentrum Rozenhof in Naaldwijk een stap dichterbij
Onlangs ondertekenden Marjolein van Bommel, districtsdirecteur van zorgorganisatie Careyn, en Michiel Ferwerda, wethouder bouwen en gebiedsontwikkeling, de anterieure overeenkomst voor de nieuwbouw van woonzorgcentrum Rozenhof in Naaldwijk. Het gaat hierbij om de bouw van 48 tot 64 woonzorgeenheden en een appartementencomplex met 40 woningen op een perceel van 2.500 m2.
Lees meer
Uitsluiten aardgas bestaande bouw, gaat het dan toch echt gebeuren?
Erwin Noordover en Rieneke Jager vanvan NewGround Law leggen het Besluit gemeentelijke instrumenten warmtetransitie uit. Als aan de voorwaarden wordt voldaan, krijgen gemeenten de bevoegdheid om het aardgasgebruik bij bestaande bouw in het omgevingsplan uit te sluiten.
Lees meer
Savills IM koopt bijna 20.000 m2 distributieruimte op Schiphol Trade Park
Savills Investment Management heeft het distributiecentrum van Rapid Logistics op Schiphol Trade Park gekocht. Het gebouw wordt in het vierde kwartaal 2023 opgeleverd. 
Lees meer
Handelsbanken huurt kantoorgebouw in Leiden van Newomij
Array
Lees meer
Bedrijfs-/kantoorpand in Waddinxveen langjarig verhuurd
Array
Lees meer
Jani's Beauty Salon nieuwe huurder in binnenstad Almelo
Array
Lees meer
ROVC huurt 1.500 m² kantoor- en praktijkruimte in Dordrecht
ROVC Technische Opleidingen heeft een huurovereenkomst gesloten met Selecta Netherlands voor de onderhuur van een gedeelte van de gehuurde ruimte aan de Calandstraat 41in Dordrecht. Het betreft circa 1.500 m2 kantoor en praktijkruimte, alsmede 100 parkeerplaatsen.
Lees meer
Progam koopt twee hectare bouwgrond op bedrijvenpark Nieuw Reijerwaard
Projectontwikkelaar Progam Vastgoed heeft een koopovereenkomst getekend voor meer dan twee hectare bouwgrond in bedrijvenpark Nieuw Reijerwaard.
Lees meer
Rechtbank oordeelt: Ook oude overeenkomsten in strijd met Didam-arrest zijn altijd nietig
Alle (ook oude) overeenkomsten die in strijd zijn met het Didam-arrest zijn altijd nietig. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bevestigd in een vonnis. Een uitspraak die mogelijk een bom kan leggen onder een hoop overeenkomsten, zegt advocaat Sammie Elbertsen.
Lees meer