Nieuws

Stand van zaken commercieel vastgoed 2021

Elk jaar produceert NVM Business de Stand van zaken van de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt. U kunt de laatste versies downloaden

Transformatieonderzoek Winkelruimte

De Nederlandse vastgoedmarkt heeft behoefte aan een betere balans tussen winkels en woningen. Door een goede samenwerking tussen belanghebbenden kan de juiste kruisbestuiving ontstaan waarbij door transformatie het overschot aan winkels kan bijdragen aan het woningtekort.

Stand van zaken kantorenmarkt 2022

De Nederlandse kantorenmarkt veerde in 2021 op na een moeizaam 2020. Ondanks dat thuiswerken gedurende het jaar de norm was, kwam de kantooropname in 2021 uit op het niveau van voor de Corona-uitbraak in 2020.

Vastgoed nieuws

Aantal verleende bouwvergunningen in Rotterdam verdriedubbeld
Geheel tegen de landelijke trend in verleende de gemeente Rotterdam in het eerste kwartaal van 2022 bijna drie keer zoveel bouwvergunningen dan een jaar eerder. Van deze vergunningen zijn er 1.545 bestemd voor woningen. 
Lees meer
Laatste deel Parkweelde is goed voor 400 nieuwe woningen in Amersfoort
De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 23 maart 2021 het bestemmingsplan voor Parkweelde 3 vastgesteld. Afgelopen maand is de omgevingsvergunning afgegeven en kon er gestart worden met de bouw van de eerste woningen, waarvoor 240 verouderde woningen gesloopt zullen worden.
Lees meer
CPB: 'Woningprijzen kunnen dit jaar mogelijk dalen'
Het Centraal Planbureau publiceert vandaag de 'Risicorapportage Financiële markten 2022'. In dit rapport ziet het CPB de woningprijzen dit jaar mogelijk dalen.
Lees meer
Gebiedsontwikkeling met honderden woningen in Den Haag Zuidwest weer een stap verder
Een volgende stap in de gebiedsontwikkeling van de Dreven, Gaarden, Zichten in Den Haag Zuidwest is gezet. Gemeente Den Haag, Woningcorporatie Staedion en Heijmans Vastgoed gaven onlangs aan omwonenden een toelichting. Sloop zal hier plaats gaan maken voor nieuwbouw van honderden woningen. 
Lees meer
Vera Sassen start bij Newomij
Per 1 mei 2022 is Vera Sassen gestart als Asset Manager bij Newomij. Vera werkte hiervoor bij Whitewood en A&N Vastgoed.
Lees meer
Stoneflow koopt logistiek complex van 32.000 m2 in Tiel
Stoneflow Real Estate Investments heeft een omvangrijke locatie geacquireerd aan de Kellenseweg in de logistieke hotspot Tiel.
Lees meer
Rokende huurder de sigaar bij einde huurovereenkomst
Een rokende huurder kan om meerdere redenen problematisch en daarmee ongewenst zijn. De – voor velen – onaangename en pregnante geur van sigarettenrook is niet alleen slecht voor de gezondheid van de betreffende roker(s), maar kan nadrukkelijk ook de verhuurbaarheid van de woning schaden. Hierbij kan gedacht worden aan het intrekken van de achterblijvende evidente rokerslucht in vloeren, tapijt en muren en andere aan het gehuurde toebehorende zaken.
Lees meer
Layers lanceert twee vestigingen in provincie Utrecht
Op het nieuwe en nog te ontwikkelen perceel van bedrijventerrein de Wieken Vinkenhoef in Amersfoort komen 30 Layers-units, bestemd voor de verkoop. Dit is de eerste ontwikkeling van het bedrijf in de provincie Utrecht, maar niet de laatste. Lees hier waar de volgende Layers-vestiging zal worden gebouwd. 
Lees meer
Grootschalige renovatie van winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk 
Het centrum van 15.000 vierkante meter wordt gerenoveerd en het retail aanbod geoptimaliseerd. Een aantal winkels zal verplaatsen binnen het winkelcentrum. En het ook het interieur zal worden aangepakt en aangepast. Lees hier meer. 
Lees meer
Industrie, horeca en reisbemiddeling voornaamste aanjagers economische groei
In de meeste regio’s groeide de economie in het eerste kwartaal van 2022 met ongeveer 6 tot 8 % ten opzichte van een jaar eerder. De industrie, de horeca en de reisbemiddeling waren hiervoor de voornaamste aanjagers. Met name de horeca en de reisbemiddeling profiteerden van de versoepeling in de maatregelen tegen het coronavirus.
Lees meer
Adrem verhuurt circa 400 m² commerciële ruimte in Utrecht
Sportschool Impact Fit huurt sinds 1 april circa 400 m2 commerciële ruimte in Utrecht van Adrem. Het pand zal worden gebruikt voor sportdoeleinden. 
Lees meer
Welke zakelijke lening is het beste voor jouw bedrijf?
Ben je ondernemer en wil je jouw bedrijf laten groeien? Dan is het nodig om zo nu en dan te investeren. Sommige ondernemers gebruiken hier hun eigen vermogen voor, maar lang niet ieder bedrijf beschikt over de financiële middelen om zelf een investering te financieren. Wat is hieraan te doen? 
Lees meer