Nieuws

Stand van zaken commercieel vastgoed 2021

Elk jaar produceert NVM Business de Stand van zaken van de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt. U kunt de laatste versies downloaden

Vastgoedmarkt in beeld 2020

Voor u ligt een samenvatting van alle relevante vastgoedcijfers in 2020. Deze uitgave dient als praktisch naslagwerk voor vastgoedondernemers die de feiten en cijfers van 2020 hanteren als kompas voor een ongetwijfeld turbulent 2021.

Vastgoed nieuws

Prinsjesdag 2021: met welke belastingplannen moet de vastgoedsector rekening houden?
Het fiscale pakket dat dit jaar met Prinsjesdag werd gepresenteerd is mede door de demissionaire status van het kabinet tamelijk mager in vergelijking met andere jaren. Toch bevat het wederom een aantal fiscale maatregelen die van belang zijn voor de vastgoedsector. Vastgoedfiscalist Aad Rozendal zet de maatregelen voor vastgoed voor u op een rij.
Lees meer
Syntrus Achmea Real Estate & Finance verkoopt woningportefeuille aan Grouwels Vastgoed voor €37,7 miljoen
Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens BPL Pensioen een woningportefeuille verkocht met in totaal 162 eengezinswoningen waarvan 36 twee-onder-1 kapwoningen verspreid over 19 locaties in Nederland.
Lees meer
Blackstone betaalt door fiscale truc geen belasting in Nederland
Blackstone heeft een fiscale structuur opgetuigd waardoor het geen belasting betaalt in Nederland. De onderneming maakt op papier geen winst. De winst gaat via een fiscale constructie naar de Kaaimaneilanden en Jersey. Dit blijkt uit onderzoek van de Volkskrant.
Lees meer
Pensioenfonds Rail & OV verwerft 105 woningen aan de Wagenweg in Purmerend
Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer heeft 20 september de grond geleverd gekregen voor de turnkey verwerving van 105 middenhuur appartementen aan de Wagenweg in Purmerend. Het project is een ontwikkeling van Bot Bouw.
Lees meer
Hagemans groeit verder met Axeco Participaties
Twee jaar na haar negentigjarig jubileum zet vastgoedonderhoudsbedrijf Hagemans een belangrijke stap naar de toekomst. Het familiebedrijf trekt Axeco Participaties aan als partner: een investeringsmaatschappij met ook belangen in de onderhoudsbedrijven Heko (regio Zuid-Holland) en ToekomstGroep (regio Noord-Holland).
Lees meer
Ontwikkelingen nieuwe gebieden op Nieuwbouwdag Schiedam
In deze tijden van woningnood kijkt iedereen vooral naar woningen die zo snel mogelijk gebouwd worden in de stad. Op zaterdag 9 oktober kan iedereen tijdens de Nieuwbouwdag Schiedam 2021 kennismaken met gebieden waar de gemeente Schiedam nu al over nadenkt.
Lees meer
Spring Real Estate versterkt team met nieuwe partner
Spring Real Estate benoemt Martijn Bosschers als partner van het Logistieke en Industriële team. Hij zal leidinggeven aan het team en samenwerken met de lokale vestigingen van Spring Real Estate in Amsterdam, Utrecht en Den Haag.  
Lees meer
Certitudo Capital sluit langjarige huurovereenkomst met Dr. Oetker in Amersfoort
Certitudo Capital heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met Dr. Oetker Nederland BV. Het Nederlandse hoofdkantoor zal per 1 januari 2022 gevestigd zijn aan de Computerweg 2-6 te Amersfoort.
Lees meer
Nationale Nederlanden wint beste hybride werkplek van Nederland
Nationale-Nederlanden wint de JLL Winning Workplace Award 2021. Een unaniem oordeel van de jury tezamen met publieksstemmen heeft bepaald dat de financiële dienstverlener het beste hybride werkconcept heeft. 
Lees meer
Top vacature: Programmanager Vastgoed bij NVM
De afdeling Beleid & Kwaliteit van de NVM is op zoek naar een Programmamanager Vastgoed. In deze rol richt je je op het vakgebied taxeren. Meer weten over deze vacature en wat er van je verwacht wordt? Lees snel verder.
Lees meer
Deadline Evergrande verstreken, obligatiehouders wachten nog op rentebetaling
De deadline is verstreken: vastgoedgigant Evergrande heeft afgelopen donderdag de obligatiehouders niet afbetaald. Komt er dan toch een faillissement aan? Lees verder wat dit betekent.
Lees meer
MN investeert namens PMT in de Merwedekanaalzone Utrecht
Vermogensbeheerder MN en Oké Vastgoedgroep B.V. hebben een koopovereenkomst getekend voor het project Concorde in Utrecht, waarbij PMT het ontwikkelproject overneemt van de vastgoedgroep. 
Lees meer