Nieuws

Stand van zaken commercieel vastgoed 2018

Elk jaar produceert NVM Business de Stand van zaken van de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt. U kunt de laatste versies downloaden

Stand van zaken commercieel vastgoed in 50 gemeenten 2018

Door de lage kapitaalmarktrente en de ruime beschikbaarheid van geld is in Nederland al enige tijd sprake van een grote vraag van nationale en internationale beleggers naar commercieel vastgoed en huurwoningen. Daarmee is de beleggingsmarkt de meest succesvolle en dynamische sector binnen de Nederlandse vastgoedmarkt.

Vastgoed nieuws

VJ Commentaar: Offer landbouwgrond op om de massale bouw van verkeerde huizen te stoppen
Is ons land wel zo klein dat we onze groeiende bevolking alleen nog in hoge woontorens kunnen huisvesten? Welnee, Nederland blijkt leeg genoeg te zijn voor het bouwen van maar liefst 1,4 miljoen extra nieuwe woningen. Geen lullige appartementen, maar comfortabele huizen. Een denktank kwam deze week met een originele oplossing die beslist nadere uitwerking verdient.
Lees meer
Lingotto verkoopt belang in A'DAM Toren
De iconische A'DAM Toren, bekend van de grote schommel op het dak, is nu volledig eigendom van de mede-initatiefnemers Sander Groet, Hans Brouwer en Duncan Stutterheim. Ontwikkelaar Lingotto heeft zijn aandelen overgedragen aan het trio en gaat zich focussen op nieuwe projecten. 
Lees meer
Convexarchitecten verhuizen naar het eiland van Feijenoord
Convexarchitecten heeft een overeenkomst getekend voor de huur van ca. 600 m² kantoor- en galerieruimte aan de Piekstraat 31 te Rotterdam. Het architectenbureau, voorheen gevestigd op het Noordereiland, verhuist hiermee naar het industriële, creatieve gebied op het eiland van Feijenoord. 
Lees meer
Appartementen en horecapaviljoen in stadspark Helmond
In Helmond mogen BAM Wonen en QX Real Estate beginnen aan de bouw van respectievelijk 62 appartementen en een horecapaviljoen van 400 m² in het Burgemeester Geukerspark. Deze twee ontwikkelaars bleken tijdens de tender de beste papieren te hebben. Wat zijn de plannen? 
Lees meer
'Voortrekkersrol bij zorgvastgoed afhankelijk van de zorgvraag'
In de serie 'De sector over zorgvastgoed' vraagt VJ aan verschillende specialisten uit de sector hoe zij de toekomst van het zorgvastgoed zien. Vandaag serge Heere, accountmanager en ontwikkelaar bij 's Heeren Loo Zorgvastgoed. Gespecialiseerd in vastgoed voor gehandicapten.  
Lees meer
Wordt Beeks Buiten het antwoord op grote woonambitie van Breda?
Breda heeft zichzelf de ambitie gesteld om in 4 jaar tijd 6.000 woningen erbij te bouwen. Maar waar komen deze woningen te staan? De gemeente heeft een versnellingsagenda opgesteld en één gebied komt al in aanmerking. 
Lees meer
Vacature van de week: Projectmanager Bouw
Elke week publiceren wij de Vacature van de Week, die op de website én in de vacaturenieuwsbrief van VJ wordt uitgelicht. Deze week is het de vacature voor een projectmanager bouw bij een internationale vastgoed- en huisvestingsadviseur. Wat is de precieze functieomschrijving?
Lees meer
Huizenprijs in 2019 met 7,2% gestegen naar €308.000
In 2019 hebben kopers gemiddeld €308.000 voor hun koopwoning betaald, dit is 7,2% meer dan in 2018. In 2017 en 2018 stegen de prijzen met 8% en 9% nog sterker. Dit blijkt uit onderzoek van Woningmarktcijfers.nl.
Lees meer
Nijmegen krijgt 'ecodorp' in nieuwe woonwijk
In Nijmegen wordt een bijzonder project gerealiseerd: CVEG gaat samen met woningcorporatie Talis 46 duurzame, ecologische en sociale woningen bouwen in de nieuwe woonwijk Zuiderveld.
Lees meer
Vaster Invest breidt portefeuille uit met 115 woningen
Het huurwoningenfonds van Vaster Invest heeft afgelopen maand in totaal 115 appartementen in een tweetal projecten in Enschede en Dordrecht aangekocht en is een samenwerkingsverband met een ontwikkelaar aangegaan voor de ontwikkeling van minimaal 100 nieuwbouwappartementen in Harderwijk. 
Lees meer
Niet alle schoolgebouwproblemen hebben probleemeigenaar, wat dan?
Er ligt een grote opgave om scholen toekomstbestendig te maken de komende jaren. Zeker 10.000 schoolgebouwen moeten worden vervangen, gerenoveerd en verduurzaamd. Daar komen de klimaatdoelstellingen nog bij. Hoe gaan we hiermee om en wie is verantwoordelijk?
Lees meer