Nieuws

Stand van zaken commercieel vastgoed 2018

Elk jaar produceert NVM Business de Stand van zaken van de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt. U kunt de laatste versies downloaden

Stand van zaken commercieel vastgoed in 50 gemeenten 2018

Door de lage kapitaalmarktrente en de ruime beschikbaarheid van geld is in Nederland al enige tijd sprake van een grote vraag van nationale en internationale beleggers naar commercieel vastgoed en huurwoningen. Daarmee is de beleggingsmarkt de meest succesvolle en dynamische sector binnen de Nederlandse vastgoedmarkt.

Vastgoed nieuws

ING REF start pilot nieuw taxatiemodel verduurzaming kantoren 
Samen met de 10 grootste taxatiekantoren van Nederland is ING Real Estate Finance bezig een nieuw model te ontwikkelen om de duurzaamheid van kantoren te taxeren. Op dit moment loopt een pilot, op basis van de uitkomsten hebben de betrokken partijen de ambitie dit 'duurzaamheidstaxatiemodel' de nieuwe standaard maken. 
Lees meer
Notarissen naar tuchtrechter vanwege vastgoedtransacties
Een notaris en een kandidaat-notaris van een kantoor uit Enschede moeten binnenkort voor de tuchtrechter verschijnen. Zij zouden in een aantal vastgoedtransacties respectievelijk als notaris en koper voorkomen. En dat is niet toegestaan.
Lees meer
CBRE GI koopt laatste grote kavel op Borchwerf II in Roosendaal
CBRE Global Investors heeft een nog te ontwikkelen distributiecentrum met een omvang van circa 32.000 m² gekocht in Roosendaal. De verkoper is Damsteen Vastgoed, onderdeel van de Van Dam Groep.  
Lees meer
Toepassing Ladder voor duurzame verstedelijking verder verduidelijkt
Een nieuwe stedelijke ontwikkeling moet voorzien in een behoefte die kwantitatief en/of kwalitatief kan worden onderbouwd. Maar hoe bereken je dit? Een nieuwe uitspraak over een hotelontwikkeling in Breda verduidelijkt hoe dit werkt in de praktijk. Een bijdrage van Poelmann van de Broek.
Lees meer
Multitenant object verkocht op Vaanpark in Barendrecht
In Barendrecht heeft Vastgoed in Nederland recent 9 bedrijfsruimten op bedrijventerrein Vaanpark 4 aan de Tielseweg, aangekocht. De bedrijfsobjecten hebben bij elkaar circa 1.888 m² verhuurbaar vloeroppervlak in combinatie met 16 parkeerplaatsen.  
Lees meer
Anton Schalken maakt overstap naar Blauwhoed
Per mei is Anton Schalken (51) in dienst getreden bij Blauwhoed als directeur ontwikkeling. Als directeur ontwikkeling is hij verantwoordelijk voor het proces van (uit)ontwikkelen tot realisatie van projecten.
Lees meer
JD Sport opent flagshipstore van 1.500 m2 in Rotterdam
Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft 1.500 m2 winkelruimte aan de Lijnbaan 91 in Rotterdam verhuurd aan JD Sports. De retailer van sneakers en sports fashion opende hier recentelijk zijn nieuwe flagshipstore met drie verdiepingen.
Lees meer
Waar loont het verduurzamen van een woning het meest?
Soms kan de woningwaarde, door de toekenning van een beter energielabel, wel met 16% stijgen. Dat geldt echter niet voor elke stad in Nederland. Of de woningwaarde stijgt is sterk afhankelijk van de locatie. 
Lees meer
Laatste kans: Stem NU op de beste netwerker in het vastgoed
U kunt nog alleen vandaag nog op de beste netwerker in de vastgoedsector stemmen. Wie van de 100 kandidaten in de Top 100 blinkt uit met een uitzonderlijk goed onderhouden netwerk? De uitslag is op 4 juni aanstaande, de eerste dag van de PROVADA. Lees verder en stem!
Lees meer
Winkelcentrum Velserhof in IJmuiden volledig verhuurd
Kroonenberg Groep heeft overeenstemming bereikt met Kruidvat, ICI Paris XL, Linda’s Fashion, Angelique Beenmode en Wilms Floet Lederwaren voor langjarige huurovereenkomsten in winkelcentrum Velserhof in IJmuiden, waarmee het winkelcentrum nu geheel is verhuurd.
Lees meer
Strengere geluidseisen voor buitengeplaatste warmtepompen en airco’s
Minister Ollongren van Binnenandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) wil dat buitengeplaatste warmtepompen en airco’s straks niet meer dan 40dB geluid mogen veroorzaken bij de buren.
Lees meer