Nieuws

Stand van zaken

Elk jaar produceert NVM Business de Stand van zaken van de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt. U kunt de laatste versies downloaden

Beleggen in Nederlands Vastgoed

Door de lage kapitaalmarktrente en de ruime beschikbaarheid van geld is in Nederland al enige tijd sprake van een grote vraag van nationale en internationale beleggers naar commercieel vastgoed en huurwoningen. Daarmee is de beleggingsmarkt de meest succesvolle en dynamische sector binnen de Nederlandse vastgoedmarkt.

Stand van zaken commercieel vastgoed 2017

De Nederlandse markt voor kantoren, bedrijfsruimten en winkels.

Vastgoed nieuws

Waar vinden vastgoedbeleggers in Europa nog rendementen boven 5%?
Het wordt steeds moeilijker om geschikte vastgoedbeleggingen in prime commercieel vastgoed te vinden met een bruto aanvangsrendement van boven de 5%. Savills zet in lijst waar beleggers dit in Europa nog kunnen vinden.
Lees meer
De Clercq breidt vastgoedteam uit
In verband met de groei van de praktijk is het vastgoedteam van De Clercq recentelijk uitgebreid met twee nieuwe partners: Frank Eradus, advocaat, en Michèle van Velzen, senior kandidaat-notaris.
Lees meer
Beleggingsvolume Amsterdam duikelt omlaag door vastgoedgebrek
Na een record volume van € 5,2 miljard in 2017 is het investeringsvolume in Amsterdam gedaald naar € 3,6 miljard in 2018. De kantorenmarkt bleef echt de grootste categorie met € 2,2 miljard (61,5% van het totale volume). Dat blijkt uit onderzoek van BNP Paribas Real Estate. 
Lees meer
Rotterdam wil binnen 4 jaar 10.000 aardgasloze- en 15.000 zuinige woningen 
De raad van de gemeente Rotterdam heeft een akkoord gesloten over de energietransitie. Tien partijen ondersteunen het akkoord met de uitgangspunten voor de Rotterdamse klimaataanpak. 
Lees meer
Neprom ziet plan gemeente Amsterdam over middeldure koopwoningen wel zitten
Koopwoningen bouwen in de hoofdstad die maximaal €297.000 kosten en die alleen aan bewoners mogen worden verkocht, daar wil de Neprom graag aan meewerken. ‘Mits het tot een haalbare businesscase leidt’.
Lees meer
Baskin Robbins nu ook te vinden in Eindhovense Piazza Center
IJsformule Baskin Robbins opent met haar vestiging in Piazza Center haar vijfde locatie in Nederland. De 87 m² grote Eindhovense vestiging van Baskin Robbins is gelegen direct onder Dunkin’ Donuts, in het souterrain van Piazza Center.
Lees meer
JLL zit CBRE op de hielen dankzij grote overname
Dankzij de overname van de Amerikaanse vastgoedadviseur HFF heeft JLL haar wereldwijde tweede positie op de lijst grootste vastgoedadviseurs weten te consolideren. De kloof met nummer 1, CBRE, is een heel stuk kleiner geworden.
Lees meer
Mariska Tichem nieuwe algemeen directeur bij Domus Magnus
Per 1 april 2019 draagt Huub Deterd zijn taken en verantwoordelijkheden als algemeen directeur over aan Mariska Tichem. Domus Magnus is een landelijke woonzorgorganisatie met 15 vestigingen in Nederland. 
Lees meer
Startschot gegeven voor bouw 200 nieuwe woningen in Amersfoort
In de Amersfoortse stadswijk Hogekwartier is gestart met de bouw van ruim 200 nieuwe woningen, een mix tussen sociale huurwoningen, appartementen en koopwoningen. 
Lees meer
Vijfde vestiging voor Adelaer komt in Rotterdam
De snel groeiende debt broker Adelaer Real Estate opende recent in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier zijn vijfde vestiging.
Lees meer
'Gebrek aan bouwlocaties in Utrecht zorgt voor vertraging'
Negentien woningcorporaties in de regio Utrecht willen de komende vijf jaar 8.700 nieuwe sociale huurwoningen bouwen. Veel bouwlocaties zijn echter nog onzeker, meldt het Regioplatform Woningcorporaties Utrecht (RWU). De corporaties roepen de gemeente en provincie daarom op om haast te maken met het ontwikkelen van nieuwe locaties. 
Lees meer