Nieuws

Stand van zaken commercieel vastgoed 2020

Elk jaar produceert NVM Business de Stand van zaken van de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt. U kunt de laatste versies downloaden

Vastgoedmarkt in beeld 2019

De Nederlandse vastgoedmarkt kende in 2019 opnieuw een uitstekend jaar, waarbij ook de nodige records sneuvelden.

Vastgoed nieuws

Hudson’s Bay Company moet tot 2027 huur betalen voor pand Tilburg
Het moederbedrijf van het inmiddels failliete warenhuisconcern Hudson’s Bay Netherlands moet tot 2027 huur betalen voor het winkelpand in Tilburg. En dit kan in de miljoenen lopen. Rechtbank Amsterdam oordeelde dat HBC Canada tot 2027 de concerngarantie moet nakomen met verhuurder Royalton, onderdeel van winkelvastgoedfonds Wereldhave. VJ sprak over de zaak met advocaat Evert Baart, vastgoedspecialist bij Van Diepen Van der Kroef.
Lees meer
COO Rüdiger Dany vertrekt bij Multi
Rüdiger Dany vertrekt als Chief Operating Officer (COO) bij Multi met ingang van 1 januari 2021. Na drie jaar bij Multi te hebben gewerkt wil Dany nieuwe zakelijke mogelijkheden ontplooien. Patrick van Dooyeweert en Steven Poelman zullen in de toekomst samen de Raad van Bestuur van Multi Corporation vormen.
Lees meer
Uitbreiding Amsterdam Sciencepark met duurzaam lab en kantorencomplex
In het hart van Amsterdam Sciencepark is gestart met de bouw van Matrix 1, een zes verdiepingen tellend kantoren- en laboratoriumcomplex. Matrix 1 krijgt het BREAAM label Excellent, omdat het zo goed als energieneutraal is en bestaat uit een modulaire constructie die kan worden gedemonteerd. De oplevering van Matrix wordt in 2022 verwacht.
Lees meer
Startsein voor de bouw van Het Brinkhuis in Hoef en Haag
Het Brinkhuis bestaat uit diverse winkelvoorzieningen op de begane grond, waaronder de supermarkt Coop. Boven de winkelvoorzieningen worden zestien royale koopappartementen gerealiseerd. Met de start van de bouw wordt verder vorm gegeven aan de invulling van de Brink, gelegen in het hart van Hoef en Haag.
Lees meer
Verbouwing en uitbreiding voor winkelcentrum Tolberg in 2021
WP Retail Invest, gemeente Roosendaal en ondernemersvereniging Tolbergcentrum gaan samen de herontwikkeling van winkelcentrum Tolberg in Roosendaal realiseren. De omgevingsvergunning is inmiddels verleend en naar verwachting zullen de werkzaamheden eind maart of begin april 2021 van start gaan.
Lees meer
Samenwerking woningcorporaties in Leerdam zorgt voor versnelling
Woningcorporatie Lekstede Wonen heeft De Poort van West in Leerdam overgedragen aan KleurrijkWonen. Het complex aan het Burgemeester Meesplein bestaat uit 16 appartementen, 24 zorgstudio’s en een aantal ruimten voor zorg- en maatschappelijke functies. 
Lees meer
Ontwikkeling DuinParc in Zoetermeer gaat de volgende fase in
De verkoop van de eerste fase van het nieuwbouwproject DuinParc in Oosterheem te Zoetermeer is gestart. Het is één van de laatste ontwikkelingen in de wijk Oosterheem, grenzend aan het groen van het Bentwoud. In totaal worden er circa 125 woningen gerealiseerd door MRP Development. 
Lees meer
Laura Hovestad aan de slag bij NL real estate – Knight Frank
Vanaf januari 2021 treedt Laura Hovestad in dienst als Senior Consultant bij NL real estate - Knight Frank. Hovestad heeft hiervoor ca. 7 jaar gewerkt in het verhuurteam van CBRE.
Lees meer
Nieuwe regels overdrachtsbelasting en transformatieprojecten
Naar alle waarschijnlijkheid wordt de Wet op belastingen van rechtsverkeer 1970, oftewel overdrachtsbelasting, per 1 januari 2021 gewijzigd. Er gaan daardoor een aantal nieuwe spelregels gelden. Wat voor impact heeft dit op transformatieprojecten? Taxand bespreekt dit onderwerp tijdens een webinar op 21 december.
Lees meer
PBL verwacht toename winkelleegstand van 40%
Het Planbureau voor de Leefomgeving heeft samen met onderzoeksbureau Locatus de huidige binnensteden onderzocht. Vanwege de impact van de coronapandemie verwachten zij een forse toename van winkelleegstand in Nederlandse binnensteden in 2022: meer dan veertig procent.
Lees meer
Wat zijn de PropTech en ConTech Trends van 2021?
Één ding is zeker: 2020 was het jaar waarin corona zorgde voor een katalysator op digitalisering, omdat het gewoon niet anders kon. Maar wat worden de trends van 2021? 12 bouw- en vastgoedprominenten zetten de belangrijkste trends voor 2021 op papier. 
Lees meer