Nieuws

Stand van zaken commercieel vastgoed 2018

Elk jaar produceert NVM Business de Stand van zaken van de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt. U kunt de laatste versies downloaden

Stand van zaken commercieel vastgoed in 50 gemeenten 2018

Door de lage kapitaalmarktrente en de ruime beschikbaarheid van geld is in Nederland al enige tijd sprake van een grote vraag van nationale en internationale beleggers naar commercieel vastgoed en huurwoningen. Daarmee is de beleggingsmarkt de meest succesvolle en dynamische sector binnen de Nederlandse vastgoedmarkt.

Vastgoed nieuws

Hoe je stikstofvrij kunt bouwen in Natura2000 gebied
Ook gebouwen die worden ontwikkeld om de natuur een handje te helpen ontkomen niet aan de stikstofregels. Een te bouwen wildopvang is daar een mooi voorbeeld van. Hoe kunnen zij stikstofvrij bouwen? VJ sprak met architect Daan Bruggink.
Lees meer
Propertunity verkoopt drie objecten aan Union Street
Propertunity heeft in Amsterdam Zuidoost en Zwolle totaal 2 verhuurde kantoorpanden en een winkelcentrum met kantoorruimte verkocht aan Union Street.    
Lees meer
Transformatie Cruquiuseiland: mix van wonen, werken en historie
In het oostelijk havengebied van Amsterdam wordt een gebied van 10 hectare groot herontwikkeld van een voormalige industriële zone naar een levendig woon- en werkgebied. Tijdens een bijeenkomst van Amsterdam Woont vertelde ontwikkelaar Amvest hoe zij deze transformatie van Cruquiuseiland aanpakken.
Lees meer
DHG dunt portefeuile non-core vastgoed verder uit
In Vlaardingen heeft DHG heeft het voormalige hoofdkantoor van Hydro Agri (daarvoor Windmill), gelegen aan verkocht aan Delta 21.
Lees meer
‘Geen onderhoudsproject is te complex, te klein of te groot’
VJ sprak met Dani Hashimi, directeur en eigenaar van R.D.F. Onderhoud. Zijn bedrijf is al bijna 20 jaar actief met onderhoudsprojecten voor woningcorporaties, vastgoedbeheerders en particuliere opdrachtgevers.
Lees meer
Jetske Evers versterkt team Adelaer Financial Architects
Vanaf 1 oktober 2019 is het team van analisten van Adelaer Financial Architects uitgebreid door de komst van Jetske Evers. Zij heeft onlangs de studie Vastgoed en Makelaardij aan de Hogeschool Saxion te Enschede met succes afgerond.
Lees meer
Heropening verbouwd kantoor woningcorporatie Trivire
Afgelopen weekend werd het nieuwe gebouw van woningcorporatie Trivire aan de Callistolaan 2 in Dordrecht feestelijk geopend. Voortaan gaat het kantoor verder als bedrijvengebouw Callisto.
Lees meer
Syntrus Achmea: 'Meeste potentie buiten de ziekenhuismuren'
Er bestaat grote interesse van buitenlandse partijen in Nederlands zorgvastgoed. Zij verwachten grote waardestijgingen in de nabije toekomst als zij nu instappen. Nederlandse beleggers moeten die kansen niet verspelen, vindt Marco Mosselman, fondsmanager zorgvastgoed bij Syntrus Achmea RE&F, in een gesprek met VJ.
Lees meer
Zo beleefden Nederlandse PropTech bedrijven de Expo Real 2019
Meer dan 45.000 professionals uit de vastgoedsector kwamen vorige week naar de Expo Real in München om nieuwe deals te sluiten, relaties te ontmoeten en zich te laten inspireren door de nieuwste ontwikkelingen op gebied van Property Technology (PropTech) en innovatie. Wat vonden de proptech-bedrijven er zelf van? 
Lees meer
Belastingbesparing door cumulatie van energieaansluitingen
De toenemende energielasten zijn de afgelopen jaren punt van discussie. De jaarlijkse energierekening zou goedkoper worden. Tot op heden is deze gemaakte belofte door het kabinet nog niet nagekomen. Het op Prinsjesdag aangekondigde belastingplan 2020 moet daar verandering in brengen. HVK Stevens Business Services komt met een voorstel tot belastingbesparing.
Lees meer
Uniek Bedrijfsmakelaar verhuurt en verkoopt circa 8.600 m2
De afgelopen weken heeft Uniek Bedrijfsmakelaars een groot aantal transacties begeleid. In totaal is er meer dan 8.560 m2 verhuurd en verkocht. Lees verder voor een overzicht van de transactie- en verhuurprijzen.
Lees meer