Nieuws

Stand van zaken commercieel vastgoed 2021

Elk jaar produceert NVM Business de Stand van zaken van de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt. U kunt de laatste versies downloaden

Transformatieonderzoek Winkelruimte

De Nederlandse vastgoedmarkt heeft behoefte aan een betere balans tussen winkels en woningen. Door een goede samenwerking tussen belanghebbenden kan de juiste kruisbestuiving ontstaan waarbij door transformatie het overschot aan winkels kan bijdragen aan het woningtekort.

Stand van zaken kantorenmarkt 2022

De Nederlandse kantorenmarkt veerde in 2021 op na een moeizaam 2020. Ondanks dat thuiswerken gedurende het jaar de norm was, kwam de kantooropname in 2021 uit op het niveau van voor de Corona-uitbraak in 2020.

Stand van zaken Bedrijfsruimtemarkt 2022

Een sector die in zijn groei wordt geremd. Zo kan de bedrijfsruimtemarkt op het moment het beste worden beschreven. Dit komt sterk naar voren in deze eerste uitgave van NVM Business – Stand van Zaken, Bedrijfsruimtemarkt 2022.

Vastgoed nieuws

Kentering op woningmarkt: negatieve prijsontwikkeling in 151 gemeenten
In juni 2022 was de prijsontwikkeling op de woningmarkt een halve procent lager dan in mei. De gemiddelde prijsstijging kwam slechts uit op 0,2%. Deze ontwikkeling past in de dalende tendens van de afgelopen maanden waarbij het aantal gemeenten met een negatieve prijsontwikkeling sterk toeneemt.
Lees meer
'Omdat de sociale huurprijsgrenzen bevroren zijn komen projecten onder druk te staan'
Voor de artikelenreeks over bouwkosten sprak Colliers onlangs met Kobbe Vink, Senior Projectontwikkelaar bij Mooiland: "Overeenkomsten waar extreme prijsverhogingen worden doorgevoerd en waar de bouw nog niet is gestart, worden in een aantal gevallen ontbonden. " 
Lees meer
Patrizia klantenenquête 2022: 60% zegt meer in vastgoed te willen beleggen
Array
Lees meer
Den Breejen Invest koopt kantoorgebouw in Sliedrecht
Den Breejen Invest B.V. heeft recent een kantoorgebouw gekocht aan het Stationspark 200 te Sliedrecht. Het vrijstaande gebouw (bouwjaar 1993) bestaat uit 3 bouwlagen van in totaal ca. 2.222 m2 kantoorruimte.
Lees meer
Shirley Bröcker versterkt AM als ontwikkelingsmanager
Shirley Bröcker (33) is in dienst getreden bij gebiedsontwikkelaar AM. In de functie van ontwikkelingsmanager versterkt zij het team van AM Midden. Met de komst van Shirley Bröcker is AM nog beter in staat om nieuwe, dynamische gebieden te creëren met gebruikers en bewoners.
Lees meer
Cees Engel van omstreden camping Fort Oranje overleden
Cees Engel, het voormalige eigenaar van 'probleemcamping' Fort Oranje is overleden, melden verschillende media. Het nieuws kwam via zijn juridische adviseur op twitter naar buiten.
Lees meer
Omgevingsvergunning verleend voor transformatie winkelcentrum Waterland in Spijkenisse
De gemeente Nissewaard heeft voor de transformatie van winkelcenturm Waterland in Spijkenisse een omgevingsvergunning verleend.  
Lees meer
China verlaagt onverwacht rente
Array
Lees meer
Snelweg Transport breidt uit naar een tweede locatie in Schiedam
Mileway heeft recentelijk een huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 3.359 m² bedrijfsruimte, 409 m² kantoorruimte en 22 parkeerplaatsen. Het bedrijfscomplex is gelegen aan de Mercuriusweg 12a in Schiedam en voorzien van onder andere 7 loading docks en 2 overheaddeuren.  
Lees meer
Kwart bedrijfs- en overheidsgebouwen heeft extreem hoog gasverbruik
Terwijl het nieuws wordt overheerst door een dreigende energiecrisis, heeft een kwart van de utiliteitsgebouwen in Nederland nog een extreem hoog gasverbruik. Dat ligt bij deze panden 2 tot 4 keer zo hoog als bij verduurzaamde gebouwen. Vooral de kleinere, oudere panden (winkels, kantoren, bedrijfshallen, scholen) scoren slecht. Dit blijkt uit analyses van Taskforce Label A. 
Lees meer
Realisatie 100 jongerenwoningen in Hoorn stap dichterbij
Ontwikkelaar Oosterbaan Projecten BV wil circa 100 woningen bouwen op de locatie van een voormalige autogarage. Het gaat om studio's en appartementen voor starters, studenten en jongeren ontwikkelen.
Lees meer
VASCO-fulfilment B.V. huurt warehouse aan de Ringdijk in Ridderkerk
VASCO-fulfilment, sinds begin dit jaar gevestigd aan de Ringdijk heeft haar bedrijfsruimte met circa 7.000 m² uitgebreid.
Lees meer