Nieuws

Stand van zaken commercieel vastgoed 2018

Elk jaar produceert NVM Business de Stand van zaken van de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt. U kunt de laatste versies downloaden

Stand van zaken commercieel vastgoed in 50 gemeenten 2018

Door de lage kapitaalmarktrente en de ruime beschikbaarheid van geld is in Nederland al enige tijd sprake van een grote vraag van nationale en internationale beleggers naar commercieel vastgoed en huurwoningen. Daarmee is de beleggingsmarkt de meest succesvolle en dynamische sector binnen de Nederlandse vastgoedmarkt.

Vastgoed nieuws

CRA Vastgoed koopt groot Philips kantoor in Eindhoven
Ontwikkelaar CRA Vastgoed heeft overeenstemming met de Duitse eigenaar Paribus over de aankoop. De mogelijkheden die het pand te bieden heeft worden nu onderzocht.
Lees meer
Bouw van school en 100 woningen kan doorgaan
De nieuwbouw van basisschool De Toermalijn op het Noordeinde in Wormerveer kan doorgaan. Het gebruik van de nieuwe school levert niet meer stikstofuitstoot op dan de vorige. De uitstoot bij de bouw is zodanig laag dat het geen probleem oplevert.
Lees meer
Woerden maakt plannen voor 2.400 nieuwe woningen
De gemeenteraad van Woerden wil het kantorenterrein Middelland-Noord omvormen tot woon-werkgebied. Dat staat in de stuctuurvisie die donderdagavond voor het terrein door de raad is vastgesteld.
Lees meer
Directiewissel bij Ontwikkelmaatschappij Utrecht
Cees Busscher gaat in verband met pensionering aan het einde van 2019 de Ontwikkelmaatschappij Utrecht (OMU) verlaten. Hij draagt de leiding over aan Frank Hazeleger (49).
Lees meer
Vacature van de week: Asset Manager Vastgoedontwikkeling
Elke week publiceren wij de Vacature van de Week, die op de website én in de vacaturenieuwsbrief van VJ wordt uitgelicht. Deze week is het de vacature voor Asset Manager Vastgoedontwikkeling bij DS Group in Hilversum. Wat is de precieze functieomschrijving?
Lees meer
Innova en Being kopen ontwikkellocatie in Amstelveen
Belegger Innova Investments en ontwikkelaar Being Development hebben een bedrijfspand met showroom en tankstation verworven op een zichtlocatie aan de Ouderkerkerlaan in Amstelveen. Lees verder voor de aankoopsom.
Lees meer
Kantoorpand verduurzamen: dit zijn de meest voorkomende aanpassingen
Duurzaamheid wordt alsmaar belangrijker. Je kunt al veel dingen aanpassen aan je kantoorpand om duurzamer te worden. We geven je de meest voorkomende aanpassingen zodat je hier ook zelf mee aan de slag kunt gaan. 
Lees meer
Dura Vermeer en Heijmans spelen het klaar: EMA-kantoor op tijd opgeleverd
Het was een race tegen de klok maar bouwcombinatie EMA, een samenwerking van Dura Vermeer en Heijmans, heeft de nieuwbouw van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) in Amsterdam conform de harde opleveringsdatum gerealiseerd en vandaag opgeleverd.
Lees meer
Onno Hoes (NVM): ‘Uit funda is nog zoveel meer te halen’
Met een sprong in het diepe is voormalig overheidsbestuurder Onno Hoes de nieuwe voorzitter van NVM. Hij moet rust en eenheid bij de makelaarsvereniging gaan brengen in een uiterst woelige periode waarin tal van plagen de woningmarkt teisteren. VJ sprak Hoes uitgebreid over zijn ideeën en plannen met de NVM.
Lees meer
Raad van State: Nieuw onderzoek nodig voor Logistiek Park Moerdijk
De bouw van Logistiek Park Moerdijk gaat voorlopig niet door. Vanwege de aangescherpte stikstofregels moet er extra onderzoek gedaan worden om de aanleg van het ruim 140 hectare grote Logistiek Park Moerdijk mogelijk te maken. 
Lees meer
Ruim 700.000 buro’s in exploitatie en een kwartaalverlies van $1,25 miljard
Cijfers worden nauwelijks verstrekt maar uit recent geopenbaarde documenten blijkt dat het verlies van de geplaagde flexoperator WeWork in het derde kwartaal verder is opgelopen. Lees verder voor meer opmerkelijke cijfers.
Lees meer